Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Seja sveta TNP

Osrednja točka 9. redne seje sveta JZ Triglavski narodni park dne 7. januarja 2015 je bilo oblikovanje mnenja o kandidatu dr. Bogomilu Brezniku ...

... za imenovanje za direktorja TNP. Direktorja TNP imenuje ustanovitelj na podlagi javnega razpisa ter po predhodnem mnenju sveta zavoda o izbranem kandidatu. Ministrstvo za okolje in prostor je na podlagi izbirnega postopka, pisnega poročila komisije in skladno s Statutom JZ TNP konec decembra 2014 pozvalo svet JZ TNP, da poda mnenje o predlaganem kandidatu. Na seji sveta se je dr. Bogomil Breznik predstavil z vizijo delovanja in razvoja TNP s finančnega, organizacijskega ter kadrovskega vidika v mandatnem obdobju 2015 – 2019. Člani sveta niso sprejeli sklepa o podaji pozitivnega mnenja o kandidatu, glasovali so z enim glasom za in 13 glasovi proti.


Delo, 08.01.2015: Breznik brez soglasja sveta TNP

Bled – Svet zavoda Triglavski narodni park (TNP) je na včerajšnji seji zavrnil izdajo pozitivnega mnenja k imenovanju dr. Bogomila Breznika za novega direktorja zavoda. Na tajnem glasovanju je za izdajo pozitivnega mnenja k Breznikovemu imenovanju glasoval le en svetnik, 13 jih je bilo proti. Čeprav je mnenje sveta zavoda nezavezujoče, predsednik sveta zavoda dr. Darij Krajčič meni, da bi njihovo mnenje na ministrstvu za okolje in prostor lahko razumeli tudi kot signal za morebitni ponovni razmislek o predlogu za novega direktorja TNP.

Na razpis ministrstva za direktorja se je prijavilo 13 kandidatov. Še v ponedeljek so na ministrstvu napovedali, da bo o Breznikovem predlogu do konca tega meseca odločala vlada, vendar še ni znano, ali bodo pri predlogu vztrajali. Svetniki so v razpravah izpostavljali, da kandidat park slabo pozna in da njegove napovedi o potencialu tržnih dejavnosti in hitri finančni konsolidaciji niso realne, medtem ko je Breznik odgovarjal, da pri pisanju vizije TNP ni poznal vseh relevantnih podatkov. Bl. R.

08.01.2015


De,Dn/G-L, 06.01.2015: Triglavski narodni park
Kaže, da bo na čelo Triglavskega narodnega parka prišel nov obraz - 48-letni dr. Bogomil Breznik ...


 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije