Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dobrodelna tekma

Primorske novice: Šempetrska plezalna stena živahna do Silvestrovega

Društvo ekstremnih športnikov DEŠ je v prazničnih dneh gostilo zaključno tekmo zimske lige v športnem plezanju v letu 2014, na kateri so udeleženci zbirali tudi dobrodelne prispevke za humanitarno društvo KID.

ŠEMPETER ► Sneg, led in mraz, ki onemogočata športno plezanje na prostem, ter povabilo organizatorjev, sta v toplo plezalno dvorano društva DEŠ v Šempeter ob izteku leta privabila 50 športnih plezalcev in še vsaj dvakrat toliko gledalcev, ki so spremljali zadnjo tekmo zimske lige v balvanskem plezanju v letu 2014.
Vsak nastopajoči je prispeval najmanj pet evrov za domače humanitarno društvo KID, ki predvsem za otroke in socialno ogroženih družin zbira hrano in druge nujne potrebščine. Udeleženci so domov odšli bogatejši za plezalni koledar in za vtise po zaključnem predavanju in druženju s poznavalcem balvanskega plezanja, Benjaminom Marjanovičem.
V moški konkurenci so se na vrhu zvrstili Luka Mužar, Miha Hribar in Gregor Šeliga. Šesto oziroma sedmo mesto sta zasedla domačina Andrej Turk in predsednik DEŠ-a Andrej Čotar. Med dekleti je bila najboljša Tržačanka Eva Scrocaro, sledili pa sta ji članici AO Vipava Neli Bratož in Larisa Fabjan.
V društvu DEŠ sicer plezanje pod vodstvom Aljoše Bremca redno trenira 25 otrok, naslednja tekma v Šempetru pa bo konec januarja.

 IM
 

 

 06.01.2015

 
V plezalni dvorani v Šempetru se je merilo 50 tekmovalcev.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije