Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Razpis zimske PŠ 2015

29.12.2014
PDF Prijavnica (258 kB)
PDF Obrazec - dodatni pogoji (248 kB)

► Poglejte kako je bilo lani: PZS | Facebook

nedelja, 4. januar 2015, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 660

Mladinska komisija PZS: Štiridnevni neformalni seminar je namenjen predvsem voditeljem, starejšim srednješolcem in študentom

Cilj programa je strnjeno in kakovostno izobraziti mlade za samostojnejše gibanje v zimskih razmerah na lahkih označenih in neoznačenih poteh. Tečaj predvideva izpeljavo dveh vzorčnih tur oz. planinskih izletov, ki služita kot praktični prikaz gibanja v dejanskem okolju ter realno spoznavanje in reševanje problemov, ki se pojavijo med aktivnostjo. Praviloma naj bi praktično delo predstavljalo glavnino tečaja, s čimer bi udeleženci pridobili realna ter na terenu koristna znanja in veščine.

Program izobraževanja obsega predavanja in praktične vaje iz naslednjih predmetov: orientacija in planinske poti, prva pomoč, nevarnosti v gorah, osebna in tehnična oprema, reševanje, priprava na turo ter izvedba ture.

Pričetek v četrtek, 5. marca, ob 9. uri pri koči, zaključek pa v nedeljo, 8. marca, predvidoma med 16. in 17. uro.

Kje: koča Planinka na Pokljuki (Goreljek), možen dostop z avtomobilom.

Dodatni pogoji: 3 zimski pohodi*, izleti oz. ture.
*Kot zimska oz. snežna tura se šteje tista tura, ki je bila opravljena v času koledarske zime (od 21.decemb rado 20. marca) v krajih, kjer je v tem času običajno sneg (do 1500 m), v višinah nad 1500 m pa v času od 1. decembra do 30. aprila, ce je bilo površje po katerem se je izvedla tura, pokrita s snegom (suhim, mokrim, zmrznjenim...). Ture, ki segajo v obmocje stalnega snega oziroma ledu, se štejejo kot ledeniške ture.
Oprema: osebna oprema za štiridnevno bivanje, oblačila, primerna za delo na terenu (sneg in mraz), lavinski trojček, cepin, dereze, nahrbtnik za turo, oprema za turo.
Če nimate lastne tehnične opreme, vam jo lahko po predhodnem obvestilu priskrbi vodstvo akcije.

Prehrana: 3 x polni penzion ter dodatno kosilo (nedelja), malica na turi (priboljške prinesite s seboj).
Strošek seminarja: 60 EUR

Rok prijave: Podpisano in ožigosano prijavnico (obrazec Prijavnica na akcije) skupaj z obrazcem Dodatni pogoji pošljite na naslov Mladinska komisija, Planinska zveza Slovenije, p. p. 214, 1001 Ljubljana, do četrtka, 20. februarja 2015. Število prostih mest je omejeno (10), zato pohitite s prijavo.

Več informacij dobite na: [email protected] oz. 01 43 45 689. Prijavljeni boste vse potrebne informacije dobili vsaj teden dni pred pričetkom seminarja na vaš elektronski naslov.

Oznake: USP
eXTReMe Tracker