Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Katjo so iskali brezuspešno

Gorenjski Glas - Andraž Sodja: Kar 132 reševalcev in prostovoljcev je konec tedna neuspešno iskalo od 25. decembra pogrešano Katjo Sodja iz Bohinja. Katjina družina tudi prek Facebooka še naprej zbira informacije o pogrešani.

Bohinj – V četrtek, 25. decembra, popoldne je v neznano odšla 27-letna Katja Sodja iz Bohinja. Njen avto so kasneje našli na planini Blatca pri Uskovnici, pogrešano Katjo pa so nazadnje videli v četrtek okoli 16. ure na planini Uskovnica. Dan kasneje pa naj bi bila po nekaterih informacijah opažena na Svetem Petru nad Begunjami.

Katjina družina je tudi prek spletnega omrežja Facebook sprožila akcijo iskanja informacij, medtem ko so številni prostovoljci in reševalne ekipe večino petka in sobote prečesavali območje Uskovnice in okolice, nedeljsko iskalno akcijo pa je preprečilo vreme.

Katjinega vijoličnega twinga so v petek okoli pol desete ure našli na Planini Blatca, ob cesti Srednja vas – Uskovnica. Dobro uro kasneje pa so pod pod vodstvom društva gorske reševalne službe Bohinj pričeli iskalno akcijo na območju, kjer so našli avto. Pregledali so poti v okolici Uskovnice, vrh Studora, markirane poti proti Stari Fužini, Studorju in južno in vzhodno pobočje strmega Studorja.

Po informacijah reševalcev so pri iskanju sodelovali tudi člani enote reševalnih psov in policijski helikopter, del območja pa je s kvadrokopterjem s kamero pregledal tudi domačin, ki se je vključil v iskalno akcijo. V soboto so se iskalni akciji pridružili še člani radovljiške enote Gorske reševalne službe, kinologi, jamarska reševalna služba in več kot 70 prostovoljcev. V iskanju je tako sodelovalo 132 ljudi, ki so glede na informacije, ki so jih pridobili policisti, pregledovali razširjeno območje, tako so znova pregledali vse lokacije prejšnjega dne ter nova območja Kobilnice, Loma, Globoke konte, Uskovnice, Voj, doline Voj, Korita Mostnice, območje Uskovnica – Kalce – Pšinc – Konjšica, Praprotnico, Rudno polne, markirane poti iz Srednje vasi proti Uskovnici, vse dohodne in povezovalne poti proti Vogarju, Hubadu, Planini Blato, Planini pri Jezeru, Korita Ribnice, planine Ovčarije, Viševnik, Laz, Dedno polje in druge.

Po vseh planinah so pregledovali tudi okolice objektov in staj, preiskali severno obalo Bohinjskega jezera, člani jamarske reševalne službe in bohinjski gorski reševalci pa so pregledali tudi dve jami pri Studorju. Akcijo so okoli 16. ure brez uspeha prekinili.

Iskalne akcije so zaradi vremenskih razmer začasno prekinili, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem informacij o pogrešani. Reševalci so poudarili pozitivno presenečenje nad odzivom številnih prostovoljcev, ki so pomagali pri iskanju. Oče Miro Sodja in člani družine so poleg iskanja vodili še obsežno akcijo zbiranja informacij prek spleta. Kot je poudaril oče pogrešane, se vsem, ki so pomagali iskati, iskreno zahvaljujejo: »Vse, ki bi Katjo videli ali karkoli vedeli o njej pa, naprošamo, naj to sporočijo na telefon 113 ali 031 757 859. Zahvaljujemo pa se tudi vsem, ki nam pošiljajo dobre želje.«

Pogrešana Katja Sodja je visoka okoli 170 centimetrov in ima dolge rjave lase. Ko so jo nazadnje videli, je bila oblečena v sive hlače, bundo s kapuco in bele čevlje. Vozila je vijoličen osebni avtomobil znamke Renault twingo, registrske oznake so KR CP-258, ki je bil najden na Blatcah proti planini Uskovnica.

Andraž Sodja

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije