Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

27. december usoden za Sabino in Ruth

torek, 30. december 2014, ob 18:29, Urednik G-L, ogledov: 1629

Slovenske novice: Ko gore terjajo davek

Nekaterim prijateljem je tolažba, da so Sabinin večni dom hribi in gore, kamor je najraje zahajala.

Minulo soboto je odjeknila vest, da je pod južno steno Jerebice usodno spodrsnilo 31-letnici z območja Trbovelj. Poškodbe, ki so nastale pri 300 metrov globokem zdrsu, so bile za športnico Sabino Lamprecht prehude. Nekaterim prijateljem je tolažba, da so njen večni dom hribi in gore, kamor je najraje zahajala.

»Nočem verjeti kaj se je zgodilo ...«
Na facebooku se prijatelji in znanci poslavljajo od nje, mnogi so pretreseni. »Počivaj v miru, Sabina. Mnogo prezgodaj si šla,« je zapisala Bojana. Dejan si šteje v čast, da jo je poznal in se ji zahvaljuje, da je bila to, kar je. Tanja ne more oziroma noče verjeti, da je ni več: »Nočem verjeti, kaj se je zgodilo ... Sabina ... Žabice te bomo pogrešale. Počivaj v miru.« Tudi sostanovalka Barbara ne more verjeti: »Sabina, moja cimra, počivaj v miru. Ne morem verjeti, brez besed sem ... Prekmalu, mnogo prekmalu ...« Irena ji sporoča, da je ponosna nanjo: »In žalostna ob tvoji izgubi.« Ana je zapisala: »Draga Sabina, mirno počivaj v objemu Stvarnika in naj te angeli radostijo tako, kot so te tukaj gore in hribi. Moje iskreno sožalje tvoji družini in bližnjim. Hvaležna sem, da sva se spoznali, in spomin nate bo ostal v mojem srcu.«

Pred dvema letoma gore vzele Ruth
Bralka nas je opomnila še na eno tragedijo, ki se je zgodila v gorah na isti datum. Natanko 27. decembra pred dvema letoma je v gorah snežni plaz zasul ultramaratonko, vrtnarko in sadjarko Ruth Podgornik Reš (49). Našli so jo na poti iz Krme proti Kredarici.

eXTReMe Tracker