Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zimska vaja nad Zelenico

AO Radovljica - Mitja Prešeren: Odkar sem dobil zanimanje za AO sem jih poslušal “na Zelenico pa morš it ej"!

No pa smo se zmenili Jernej Žižek, Žiga Likar pa jest, da bomo ta dan “trio adio naveza” in že navsezgodi je kazalo, da se bomo plana kar držali.

Rojstnodnevna zabava prejšnega večera nas je domov spustila šele pozno po drugi uri. Vstanem samo jaz in odhitim na zbirališče, kjer prosim Marčiča ter Žumra, če lahko mi malo zamudimo. Fanta sta mi prošnjo seveda prijazno odobrila. Potem je bilo treba fanta še zbuditi, se najesti, se stuširati, skočiti v trgovino po kuhinjsko luč (pač vsakodnevna opravila).
Tako, da smo na Zelenico prišli s kar precejšno zamudo.
Jernej pa pred vstopom v kočo na Zelenici sarkastično reče: “zvezde se pa ja skos čaka”,
Pol smo ja pa šli garv'n proti Vrtači. Dan sončen, prelep, vroče k ps in vsi se sprašujemo ali smo res decembra?! Mrak nas vodi do J grape, kjer se vsi opremimo z derezami in cepini.
Dobimo prve napotke glede gibanja v zimskih razmerah potem pa samo piči po grapci do vrha Vrtače. Na vrhu se na hitro okrepčamo, malo razgledamo, pofotkamo potem pa približamo V grapi (Y žleb), kjer si nadanemo še pasove in začnemo počasi spuščati. Pridemo do skoka kjer nam je “maister abzajler”(Jernej) podal vse potrebne napotke o varnem spustu po vrvi. Malankosti nižje po grapi so nam pa Mrak, Marčič ter Žumer pokazali kako se naredi različne vrste sidrišč, varovanje naveze ter kako se ustaviti pri padcu s pomočjo cepina. Pohnih glav novih informacij smo se nato podali še na Zelenjak kasneje je pa sledil spust do doma na Zelenici.

Zej se ga bomo pa najedl ej … ričeta pa jote mislim. Po večerji je sledilo še predavanje od Mraka o njegovih začetkih plezalno/alpinističnih avantur ter potopisno predavanje o Pakistanu z Marčičem ter bratoma Žumer. Za konec smo si ogledali še odličen filmček katerega je kreiral Marčič. Ko so se zopet prižgale luči smo ugotovili da si je naš načelnik Oto umislil afro frizuro katera se pa res ni nikomur dopadla zato smo ga kar na licu mesta ustrigli.
Sledila je zabava dokler nismo usi pristali v horizontali.
Zjutraj si privoščimo zajtrk kakšno smešno rečemo in se odpravimo v dolino.
Skratka na Zelenico pa res morš it ej!

Foto: Matevž Mrak – slik mi trenutno noče naložiti(bomo uredili)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije