Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nova žrtev planin

31.12.1924

dLib.si

sreda, 31. december 1924, ob 11:54, Boris Štupar, ogledov: 693

Jutro: Finančni tajnik Ivan Pezdič ponesrečil.

Odkar je poleti naš očak Triglav na svojih strmih pečinah zahteval v nekaj dneh kar dve mladi žrtvi, izkušena turista dr. Juga in jurista Vladimirja Topolovca, nismo več čuli o smrtnih nesrečah na naših planinah.
V kranjskogorskih hribih je te dni ponesrečil finančni tajnik gosp. Ivan Pezdič. Odšel je, kolikor smo sedaj zvedeli, dne 23. decembra na dopust in se podal na obisk v Podkoren pri Kranjski gori. Pred tremi dnevi je odšel brezskrbno, brez turistovske opreme in pripomočkov na turo v kranjskogorsko hribovje in od takrat ni o njem nobenega glasu več. Ko ga prvi dan ni bilo nazaj, ni nihče niti slutil, da bi se mu morda zgodilo kaj hudega. Toda že naslednjega dne je našla družba turistov Pezdičevo potno palico in opazila tudi krvave sledove. Sedaj je bilo jasno, da je nedvomno ponesrečil.
Včeraj se je podala v kranjskogorsko hribovje okoli 20 oseb broječa rešilna ekspedicija, obstoječa večinoma iz domačinov in Pezdčevih sorodnikov. Kljub napornemu večurnemu iskanju pa ga doslej niso našli in ni izključeno, da je padel finančni tajnik Pezdič v kak prepad ter se ubil. O nesreči bomo še poročali, čim dobimo natačnejše informacije.

Jutro, 31. december 1924

eXTReMe Tracker