Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zaključni dogodek

Poletne šole na Pokljuki bo v sredo, 17. decembra, ob 10. uri v Infocentru Triglavska roža na Bledu

Pod vodstvom strokovnih mentorjev je 24 dijakov in 10 mentorjev iz štirih slovenskih srednjih šol raziskovalo in obdelovalo podatke o tleh, rastlinstvu in živalstvu, biomasi gozdnih ekosistemov in ekosistemskih storitvah Pokljuke.

Skupina za raziskovanje tal na Pokljuki je opisala nepričakovane in redke tipe tal. Skupina za raziskovanje živali je npr. našla več kot 50 osebkov planinskih pupkov in opazovala triprstega detla. Skupina za rastline je v različnih habitatnih tipih popisala 150 rastlinskih vrst, od tega kar 20 zavarovanih in 15 vrst rdečega seznama. Skupina za biomaso gozdnih ekosistemov je spoznavala metode za ugotavljanje razpoložljivih kapacitet lesne biomase za energetske namene, medtem ko je skupina za ekosistemske storitve ugotovila izjemno raznovrsten pomen Pokljuke za njene obiskovalce in upravljavce.

Poletna šola na Pokljuki je potekala v okviru projekta rechare.green (www.recharge-green.eu). Sodelovali so strokovnjaki Kmetijskega inštituta Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije, Biotehniške fakultete, Oddelka za gozdarstvo, Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije in Triglavskega narodnega parka.

...12.2014

Vabilo na zaključek Poletne šole (PDF, 371 kB)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije