Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

8. BOFF

Bovec: Osmi festival filmov o naravi in športih v njej od sobote 27. do ponedeljka 29. decembra v Stergulčevi hiši. - Pripravljenih je 28 filmov

Letos se v Bovcu ob dobrih filmih s tematiko športov v naravi in narave same družimo od sobote 27. do ponedeljka 29. decembra.
Osmi Bovec Outdoor Film Festival (BOFF) v treh večerih prinaša 28 filmov. Od tod in tam, daljše in krajše, s hribov in iz morja. Z veliko akcije in/ali z močnim sporočilom. Žepnih ali skoraj holivudskih produkcij.

Žirija je izbor pripravila izmed 64 prispelih prijav. Trije filmi so v netekmovalni kategoriji Era, dva v prav tako netekmovalni kategoriji Narava. V tekmovalnem izboru pa je devet filmov v kategoriji kratkih športnih filmov in štirinajst filmov v kategoriji dolgih športnih filmov.
Vse projekcije bodo tudi letos v Stergulčevi hiši z vsakodnevnim začetkom dogajanja ob 17. uri. Tam so na voljo tudi vstopnice po tri evre na sklop oziroma pet evrov za dan.

Selekcija je kakovostna, z novimi filmi se vračajo nekateri dosedanji zmagovalci. Žanrsko lahko filme ločimo na socialne drame, avanturistične filme ter zgolj dokumentarne feljtone. Nekako smo izolirali tudi filme mlajših, predvsem slovenskih avtorjev, njim je namenjen samostojen blok ob pričetku nedeljskega sporeda.

Takrat bomo videli naslednje filme: Škodljivci Maura Lainščka (gorsko kolesarstvo), Šmarna gora Julije Ferenc, Skejtaj s srcem Tomaža Šantla (rolkanje/dobrodelni projekt), dva kratka videa o gorski kolesarki Lindi Paluc avtorja Mateja Gostinčarja, Senčno dolino Janija in Jureta Klavore (gorsko kolesarstvo) in čisto svež film Nedotaknjeno (Untouched) Mitje Legata (smučanje, deskanje).

Letošnjo žirijo, ki bo izbrala najboljša med dolgimi in kratkimi športnimi filmi, sestavljajo ruska fotografinja Maria Sakvarelidze, Tolminec Miha Brišar, ki mu po žilah teče Soča, ter rolkar in video ustvarjalec Tomaž Praunseis.

PARTNERJI / POKROVITELJI BOFF 2014 
Glavni pokrovitelj LTO Bovec, 
drugi: Vzajemna, Kopterworx, E3, Adriatic Slovenica, Kaskader in Lapis 
 

02.12.2014

►  Sprehod skozi spored letošnjega BOFF-a
    več o filmih | spored 2014

/.../ Spremljevalni spored
Festival v soboto odpre otvoritev fotografske razstave Aleša Fona v predverju Stergulčeve hiše.
V nedeljo nam dan poleg filmov popestrita dve predstavitvi: Tomaž Praunseis bo predstavil svoj dobrodelni projekt Skejtaj s srcem, Jure Batagelj pa spregovori o spletni strani v spomin na alpinista Slavca Svetičiča.
V ponedeljek po podelitvi priznanj najbolšim filmom bo predaval alpinist Klemen Premrl.

V Stergulčevi hiši bo tudi že tradicionalni knjižni sejem s knjigami založb Didakta, Planinska zveza Slovenije in Sidarta, večere po projekcijah pa nam bo krajšal glasbeni program z živo glasbo in didžeji.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije