Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smučarske vesti

Jutro: Smučarski tečaj priredi SPD v Ljubljani pri Sv. Janezu ob Bohinjskem jezeru od 25. decembra do 1. januarja.

Okolica Sv. Janeza nudi idealne smuške terene ter so pripravljene vse udobnosti za udeležence. Ker je število omejeno, sprejema prijave že sedaj pisarna SPD v Ljubljani, Aleksandrova cesta 4, palača »Viktorija«, vhod iz pasaže, telefon 29-63, kjer dobite tudi vse podrobnejše informacije. Tečaj bo vodil g. Kveder.

Zimskosportnl odsek SPD v Celju je določil za sezono 1934-35 obširen spored, ki ga tu navajamo: Še pred Novim letom, ako bodo snežne prilike dovolile, bo smučarski tečaj za začetnike v celjski okolici. Tak tečaj bo tudi pri Mozirski koči na Golteh.
Visokoalpinski tečaj na Korošici bo prvi teden po Veliki noči.
Za podeželsko šolsko mladino priredi odsek v začetku januarja brezplačne enodnevne in dvodnevne smuške tečaje na Vranskem, v Mozirju, Šmihelu nad Mozirjem, Novi Štifti, Bočni, Gornjem gradu, na Rečici ob Savinji, v Radmirju, na Ljubnem, v Lučah in Solčavi.

Dne 13. januarja bo klubski slalom pri Celjski koči. V izvedbi SPD bo pri Celjski koči tudi slalom tekma za prvenstvo dravske banovine. Datum za izvedbo te elitne tekme še ni določen, ker zavisi od sklepa JZSS.
Skupno z zagrebškimi in celjskimi klubi priredi zimsko-sportni odsek dne 20 januarja v Velikem dolu pri Samoboru medmestno slalom tekmo Zagreb : Celje. O tem bodo sledila še natančnejša poročila.
Odsek bo priredil tudi visokoalpinsko tekmo v smuku, in sicer meseca junija 1935. Start bo na Škarjah (2135 m) pod Ojstrico, cilj pa na Klemenškovi planini nad Logarsko dolino.

Jutro, 9. december 1934

09.12.1934

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije