Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Nanosu bo nova oskrbnica

Delo - Dragica Jaksetič: Dogovor na sodišču - Planinsko društvo Postojna je s sedanjo najemnico doseglo poravnavo

Postojna - Lilijana Valenčič bo Vojkovo kočo na Nanosu lahko prevzela po novem letu. Planinsko društvo in sedanja najemnica sta na ajdovskem okrajnem sodišču sklenila poravnavo.

Anica Kresevič bo goste na vrhu Nanosa lahko sprejemala še do 5. januarja, ko bo kočo prevzela Lilijana Valenčič iz Šembij. Nova najemnica bi morala kočo prevzeti že 1. aprila, vendar Kresevičeva Nanosa ni hotela zapustiti, pri tem pa se je sklicevala na domnevno napako planinskega društva pri sklepanju pogodbe oziroma na zakon o poslovnih prostorih iz leta 1974. Zaradi zapleta je bila prizadeta tudi Lilijana Valenčič, saj je odpovedala zaposlitev in zaradi najema koče na Nanosu postala samostojna podjetnica, nazadnje pa je, ker koče ni mogla prevzeti, postala brezposelna.

Planinsko društvo Postojna in Anica Kresevič sta poravnavo sklenila v ponedeljek. »Po pravnomočni sodni poravnavi nam mora najemnica do 15. januarja poravnati dolg. Ne sicer v celoti, ker smo zaradi hitre rešitve od dela dolga odstopili,« je za Delo povedal predsednik društva Miran Hebar, Najemnica ni plačevala najemnin, 500 evrov na mesec, od novembra lani.

V Vojkovi koči bodo takoj po menjavi oskrbnic pregledali stanje in se lotili nujnih ureditev, na primer toaletnih prostorov ter električnih in plinskih inštalacij. »Vse delo bo potekalo v dogovoru z novo najemnico, najemnino pa bomo vlagali v obnovo koče,« je pojasnil predsednik planinskega društva.

Dragica Jaksetič  
 

  22.11.2014
Od 5. januarja na Nanosu nova oskrbnica

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije