Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Med Policijo in Gorsko reševalno zvezo Slovenije

... podpisan načrt sodelovanja za leto 2015

V.d. generalnega direktorja policije Marjan Fank in predsednik Gorsko reševalne zveze Slovenije (GRZS) Igor Potočnik sta v soboto, dne 15.11.2014, na Jezerskem, podpisala Načrt sodelovanja med GRZS in Policijo za leto 2015.
Podpis letnega načrt sodelovanja za prihodnje leto je potekal v času organiziranega seminarja iz reševalnih tehnik gorskega reševanja, ki ga je za svoje inštruktorje organizirala GRZS, le-tega pa so se udeležili tudi policijski inštruktorji iz GPE (PPE III). Podpisu letnega načrta sodelovanja se je pridružil tudi novi župan Občine Jezersko Jurij Rebolj, ki je vse prisotne lepo pozdravil in jim zaželel prijetno bivanje v njihovi občini, še posebej pa je poudaril pomembnost in humanitarnost delovanja GRS in same lokacije Učnega centra GRZS na Virnikovi planini, ki je na njihovem območju. Seminarja se je udeležilo cca 70 inštruktorjev GRS iz cele
Slovenije. Osnova za letno načrtovanje skupnega sodelovanja je določena v 5. členu že odpisanega Sporazumu o sodelovanju med GRZS in Policijo (13. 6. 2014).

V govoru v.d. generalnega direktorja policije ob podpisu letnega načrta sodelovanja je le-ta poudaril pomen preventivnih aktivnosti, s katerimi se preprečuje nastanek tragičnih nesreč in varovanje življenja in osebne varnosti pohodnikov, gornikov in drugih obiskovalcev naših hribov in gora. Še posebej je v. d. Fank opozoril, da bo v prihodnje več potrebno storiti tudi pri pripravi zakonodaje oz. predpisov, ki bi sankcionirali neodgovorne obiskovalce naših planin.

Namen vsakoletnega načrtovanja skupnih aktivnosti je nadgradnja že dolgoletnega vzornega sodelovanja med Policijo in GRZS na območju celotne Slovenije. Obe instituciji sta namreč v sklopu izvajanja svojih nalog "zavezani" k reševanju življenj in pomoči potrebnim. V ta namen je GRZS priznan tudi status humanitarne in dobrodelne organizacije, ki deluje v javnem interesu ...

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije