Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vogel pobelilo,

MMC RTV SLO: ... prvi smučarji že ta konec tedna
Upajoč na odlično zimsko sezono

Vogel je pobelilo, zapadlo je 45 centimetrov snega, zato so se odločili, da smučišče že ta konec tedna odpre svoja vrata.

Odprt bo spodnji, prvi del smučišča: gre za sedežnici Orlove glave in Brunarica ter vlečnico Storeč. Za odprtje drugih prog pa je snega premalo, saj je snežna odeja trenutno debela 45 centimetrov.

Kot so sporočili iz družbe Vogel, je sneg čez noč dobro pomrznil, kljub veliki gostoti pa se ni sesedel. To sta razloga za odločitev, da se bo na Voglu ta konec tedna že smučalo.

Za delovanje žičnic na Voglu zadostuje že okoli 40 centimetrov naravnega snega primerne kakovosti, je pojasnil predsednik uprave družbe Vogel Boštjan Mencinger in dodal: "Pozna se, da je bilo veliko narejenega v poletnem času, ko smo dodatno zatravili obsežna območja in s smučišča pobrali nekaj ton kamenja."

Snega pa je za odprtje vseh prog premalo. "Za odprtje drugih smučarskih prog bo potrebno še nekaj dodatnega snega, podlaga je pa odlična," je še dejal prvi mož Vogla.

Ta konec tedna bodo veljale tudi posebne cene vozovnic. Za enodnevno smuko bo treba odšteti le za vožnjo z gondolo, to je 13,50 evra za odrasle in devet evrov za otroke.

Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj, pa je dodal, da v Bohinju pričakujejo odlično sezono: "Boljšega pospeševalca prodaje, kot je zgodnji sneg, si ne bi mogli želeti. Pričakujemo, da bodo dobre zgodnje zimske razmere prepričale k rezervaciji še več ljudi. "

D. S.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije