Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.11.14

Pod Hudičevim Borštom skala padla na lovca Delo
Predviden razvoj vremena

Ob 13.11 je pod Hudičevim Borštom, občina Preddvor na lovca padla skala. Na kraj so klasično odšli gorski reševalci GRS Kranj, aktivirani pa so bili tudi posadka s helikopterjem SV ter dežurni zdravnik letalec in reševalec letalec. Poškodovanega so oskrbeli, ga dvignili v helikopter in prepeljali v SB Jesenice v nadaljnjo oskrbo.

Predviden razvoj vremena
V ponedeljek
bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, sredi dneva in popoldne le v zahodnih krajih, kjer bodo postale pogostejše. Ob morju bo pihal jugo, ponekod na Notranjskem in v severovzhodnih krajih pa južni do jugozahodni veter. Zvečer se bodo padavine na zahodu krepile in v noči na torek razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1300 metrov, v Gornjesavski dolini pa tudi nižje.
V torek bo sprva oblačno. Padavine bodo zjutraj večinoma ponehale, občasno se bodo pojavljale še predvsem v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih, deloma kot krajevne plohe. Na vzhodu se bo oblačnost trgala. Pihal bo jugozahodni veter. Do noči ali v noči na sredo bo dež povsod ponehal.
V sredo se bo delno zjasnilo, po nižinah bo ponekod zjutraj nastala megla. Čez dan bo delno jasno.
V četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj in dopoldne bosta marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost.

III. OPOZORILO
Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo, Agencije RS za okolje, se na Planinskem polju in na Cerkniškem jezeru gladina vode še počasi zvišuje, v zadnjih 24 urah je narasla za nekaj centimetrov. Na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini se gladine poplavnih voda znižujejo. Predvidoma se bo upadanje gladin voda na teh območjih v ponedeljek ponoči in v torek dopoldne upočasnilo, prehodno pa lahko tudi ponovno nekoliko narastejo. Reka Ljubljanica se razliva na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Pretok Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah upada.


Delo, 17.11.14, 12:00 Skala padla na lovca

Kranj - V bližini lovske koče na Zaplatih pod Hudičevim Borštom, ki leži v občina Preddvor, se je v nedeljo popoldan zgodila nesreča, v kateri se je poškodoval lovec. Po neuradnih podatkih je lovec poklical na interventno številko in sporočil, da se je njegov lovski kolega, ki naj bi bil nemški državljan, poškodoval, ker je nanj padla skala.
Na kraj nasreče so odšli kranjski gorski reševalci, aktivirana pa je bila tudi posadka s helikopterjem Slovenske vojske ter dežurni zdravnik letalec in reševalec letalec. »Poškodovanega so oskrbeli, ga dvignili v helikopter in prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice v nadaljnjo oskrbo,« so sporočili iz centra za obveščanje.

17.11.2014

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije