Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

(Ne)obvezno v nedeljo - Mirko Dermelj

Radio Slovenija 1. program - Janko Petrovec: Ko je divjala prva svetovna vojna, je močil plenice v Višnji Gori. Ko nam je vladala kraljevina Jugoslavija, je plezal po Kamniških Alpah in igral klavir v meščanskem salonu.

Ko se je začela druga vojna, je moral bežati iz Heidelberga. Ko se je končala, je prvi razobesil slovensko zastavo na vrhu Triglava. Ko se je uveljavljal socializem, je vodil laboratorij jeseniške železarne. Ko se je država ustalila, je ustanovil tamkajšnji hokejski klub. Ko bi moral začeti misliti na počitek, se je z družino odselil v Švico in začel novo življenje. Sto let zgodovine skozi življenje izjemnega posameznika. Kemik, alpinist in hokejski sodnik Mirko Dermelj – gost oddaje (Ne)obvezno v nedeljo 19. oktobra po 20. uri na Prvem! 

Arhiv oddaje

18.10.2014

Foto: Miriam Stoppa Dermelj

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "(Ne)obvezno v nedeljo - Mirko Dermelj"

Tone Škarja,

Z gospodom Mirkom Dermeljem sem se pogovarjal, nekaj bom napisal za PV, zaslužil bi si pa knjigo. Kdor ne zmore cele ure, naj ga posluša vsaj kak odlomek. Glas, spomin, bistrost, razgledanost, živahnost, pa tudi nova spoznanja o zgodovini pred in med vojno ter po njej. Pestrost. In dvom nad ponosom, kako smo zdaj napredni. Svojih dveh dnevnikov (še) ne da iz rok, a spadajo v muzej. Življenje roman. Stoti rojstni dan bo imel 2. decembra 2014, torej čez mesec dni.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije