Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pravilnik SPD za obisk koč s strani turistov pozimi

Slovenec: Slovensko planinsko društvo dovoli, da uporabljajo turisti in zimski športniki njega planinske postojanke izven poletne sezije.

V ta namen da društvo napraviti od vseh svojih planinskih zavetišč, ki prihajajo za turistiko in šport v poštev, po več ključev in sicer za vse koče v Triglavskem pogorju po tri ključe, za ostale koče pa po dva ključa. Po en ključ od vsake koče bo spravljen v društveni pisarni SPD, po eni ključ pa pri zaupniku, ozir. oskrbniku koče. Pri kočah, ki so dostopne iz raznih izhodišč kakor n. pr. Triglavske koče, bo spravljen po en ključ tudi pri zaupniku v drugem izhodišču (tako bo spravljen po en ključ Triglavskih koč v Bohinju, po en ključ pa v Mojstrani).

Zimski turisti in športniki smejo posečati koče pozimi le pod vodstvom odbornika Osrednjega odbora ali avtoriziranega vodnika ali v to posebej pooblaščenega zaupnika. Vsak zimski izlet se mora najmanje tri dni pred odhodom prijaviti v društveni pisarni. Hranitelji ključev, t. j. pisarna Osrednjega odbora, kakor tudi zaupniki na deželi, morajo voditi točno evidenco posetnikov koč pozimi. V ta namen morajo vpisati v posebno knjigo vse izletnike imenoma, navesti dan odhoda in smer izleta. Hranitelji ključev smejo izročiti ključe od koč vodjem izleta samo proti pismenemu dovoljenju društvenega predsednika ter proti plačilu za zimski poset posebej določenih pristojbin. Vodja izleta mora tudi podpisati poseben reverz, v katerem jamči osebno za vso eventuelno škodo, povzročeno od njegove družbe. Zavezati se mora dalje, da bode skrbel v koči za popolen red in snago ter da bo štedil s kurivom. Vodja izleta mora tudi društvu sporočiti, v kakšnem stanju se je koča nahajala, naznaniti mora eventuelne poškodbo vsled vloma, naznaniti zalogo drv itd.

Pristojbina za zimski poset koč znaša za člana SPD 20 Din, za nečlana pa 40 Din za dan, za dijake po 10 Din. To pristojbino mora za celo dobo izleta za vsakega posetnika pobrati hranitelj ključa od vodje izleta pred izročitvijo ključa. Takoj po končanem izletu mora vodja ključe vrniti, ker se sicer zaračunajo pristojbine za vsakega člana kakor za normalno bivanje v kočah. Za plačilo pristojbin je društvu osebno odgovoren vodja izleta. Pristojbina se mora plačati za vse dneve izleta, odšteje se samo dan izročitve in dan vrnitve ključa. V vsakem slučaju pa se mora plačati pristojbina najmanj za en dan.

Osrednji odbor SPD
Slovenec, 26. oktober 1924


26.10.1924

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije