Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mihov 7. zobek

Eno leto je Sašo Ocvirk (AO Celje Matica) z različnimi soplezalci (Jernej Gračner, AO Celje Matica in Goran Turodić, AO Litija) imel v delu projekt v Mrzli gori,

... katerega mu je v soboto, 11. oktobra, z Janom Strmoletom uspelo preplezati še prosto. Nastala je nova smer Mihov 7. zobek (7c, 250 m), poimenovana po Sašovem sinu, ki je ravno včeraj dobil sedmi zobek.

Smer je delno navrtana - navrtana so vsa varovališča razen dveh, katera se da urediti na ruševju, najtežji raztežaj je v celoti navrtan, ostali pa so navrtani, tam kjer je težje in kjer se drugega varovanja ne da urediti. V smeri je še nekaj klinov, tako da ponavljavci potrebujejo samo komplete in set metuljev.
Po smeri je možno abzajlati vendar samo z dvojno vrvjo, lahko pa na zadnjem stojišču, splezate še pet metrov višje, na gredino in prečite levo, do vrha Jesenske smeri, kjer lahko abzajlate z enojno vrvjo, ali pa se z vrvjo dolžine 70 metrov spustite čez zadnji raztežaj do gredine in prečite levo do smeri Avrikelj kjer lahko prav tako abzajlate z enojno vrvjo.

Vir in fotografije: Sašo Ocvirk / Friko  

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije