Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Drugo predavanje dr. Kugyja

27.04.1927

dLib.si


Pripravil: France Malešič

sreda, 27. april 1927, ob 08:43, Boris Štupar, ogledov: 700

Jutro (1927): Dr Kugy je po dovršeni turneji v Nemčiji, kjer je bilo povsod veliko zanimanja za njegova predavanja, prišel tudi k nam, da obdrži v Ljubljani, Zagrebu in Mariboru predavanja.

Kako velika je njegova ljubezen do planin, posebno pa do Julijskih, kjer je preživel takorekoč svoje najlepše ure, se je lahko prepričal vsakdo, ki ga je poslušal na prvem večeru. V petek ob 8. zvečer nadaljuje in zaključi svoja predavanja v Unionski dvorani. Vstopnice se dobe v predprodaji v pisarni Slovenskega planinskega društva, Šelenburgova ulica 7-II levo.

Ljudska univerza v Mariboru.
Dr. Kugy, svetovnoznani alpinist predava v veliki dvorani dne 28. aprila ob 8. zvečer. Po celi Evropi, kjer je on predaval, so žela njegova izvajanja navdušenje, njegove alpinske slike pa največje občudovanje. Nihče ni govoril o naših slovenskih planinah z večjo ljubeznijo, nihče jim ni postavil lepšega spomenika, kot on! Da bo čimlepša in dostojnejša ta prireditev sodeluje tudi naše slovensko planinsko društvo in pa pevski zbor tuk. gimnazijcev.

Jutro, 27. april 1927
 

eXTReMe Tracker