Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz Kranjske gore

Slovenec (1924): Letoviška sezona, katera je bila letos vsled preobilne padavine izredno slaba, je zaključena.

Poletno vreme smo imeli tako, kakršnega najstarejši ljudje ne pomnijo. Ko bi imela biti največja vročina, je zapadel sneg do 1400 m nad morjem. In to v letošnjem poletju štirikrat. Večkrat smo imeli v jutru in ob večerih + 4—8° C. Tudi slana je že parkrat pobelila naša polja. Sicer je pa bilo naše letovišče v začetku julija prenapolnjeno tujcev, ki so se morali celo vračati, ker niso dobili stanovanja. Večino so tvorili Srbi, med njimi bivši finančni minister dr. Stojadinovič z družino, včeučiliški profesor dr. Dragoljub Arandjelovič itd., bilo je pa tudi mnogo Hrvatov in Slovencev. Pogrešali smo Čehe, katere je baje izvabila Italija, čije zlasti alpska letovišča so jim nudila neverjetno nizke cene.

Preteklo nedeljo so našle ženske pri nabiranju brusnic na vrhu Karavank mrliča, ki je bil že močno razkrojen. Po raznih listinah, ki so jih našli pri njem, se da sklepati, da je bil Bavarec. Kakšen opravek ga je dovedel tu sem in kakšne smrti je umrl, se ni moglo dognati. Truplo je bilo 4./IX. pokopano.

Občina popravlja in preurejuje svojo elektrarno, katera je bila kot vojaška naprava že zelo defektna. Dela izvršuje tvrdka Siemens, kar jamči, da bomo imeli za bodočnost moderno in solidno napravo za ne previsoke stroške.

Slovenec, 7. september 1924
 

07.09.1924

dLib.si


 SiOG ni zavedena smrt 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije