Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Rodila na 2250 metrih nadmorske višine

četrtek, 14. avgust 2014, ob 15:59, Urednik G-L, ogledov: 827

Primorske novice: Nosečnica, ki so jo visoko v gorah presenetili popadki, je na avstrijskem Tirolskem v torek sprožila nenavadno reševalno akcijo.

Zaradi slabega vremena ni mogla v dolino, zato je do nje peš prišla ekipa 15 gorskih reševalcev in ginekologinje. 30-letnica je rodila na travniku na 2250 metrih nadmorske višine.

INNSBRUCK > Oskrbnico gorske koče so popadki presenetili v koči na 2500 metrih višine, a je zaradi slabega vremena niso mogli s helikopterjem prepeljati v dolino. Zdravniška pomoč je zato prišla kar do nje.

Do koče je peš prišla ekipa, v kateri je bilo 15 gorskih reševalcev in ginekologinja, nato pa so nosečnico odnesli na travnik na 2250 metrih višine, kjer je rodila. Kasneje se je razjasnilo in mamico in novorojenčka so lahko s helikopterjem prepeljali v najbližjo porodnišnico.

STA


Avstrijka rodila med gorami, na 2250 metrih višine
Konec dober, vse dobro

Innsbruck - MMC RTV SLO/STA - 13.08.2014
Nosečnica, ki so jo visoko v gorah presenetili popadki, je na avstrijskem Tirolskem v torek sprožila nenavadno reševalno akcijo.

Zaradi slabega vremena ni mogla v dolino, zato je do nje peš prišla ekipa 15 gorskih reševalcev in ginekologinja. 30-letnica je rodila kar na pašniku na 2250 metrih nadmorske višine.

Oskrbnico gorske koče so popadki presenetili v koči na 2500 metrih višine, a je zaradi slabega vremena niso mogli s helikopterjem prepeljati v dolino. Zdravniška pomoč je zato prišla kar do nje.

Do koče je peš prišla ekipa, v kateri je bilo 15 gorskih reševalcev in ginekologinja, nato pa so nosečnico odnesli na pašnik na 2250 metrih višine, kjer je rodila. Pozneje se je vreme izboljšalo in mamico z novorojenčkom so lahko s helikopterjem prepeljali v najbližjo porodnišnico.

A. P. J.

eXTReMe Tracker