Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novice iz Celja - 13.08.14

Aleš Kovač in Matej Špeh: Poškodba gležnja na Olševi in dve nedeljski posredovanji GRS Celje

Poškodba gležnja na Olševi
Danes (13. 8. 2014) si je pri sestopu z Olševe pohodnica zlomila gleženj. Na mokri in spolzki poti ji je zdrsnilo. Prisotni pohodniki iz skupine so ji dobro oskrbelii gleženj in zaščitili pred dežjem, a je niso mogli sami prenesti do ceste. Muhasto vreme tudi ni omogočalo posredovanje helikopterja zato smo se odpravili na klasično reševanje, kar smo letos že nekajkrat morali narediti.

Zadnji mesec je za nas celjske reševalce kar aktiven, kar gre pripisati verjetno malo boljšemu vremenu kot je bilo v juliju. Rdeča nit teh reševanj bi lahko rekli da je hoja po gozdu in poškodba gležnja, teh smo imeli letos kar pet. Devet od dvanajstih letošnjih nesreč na našem področju pa se je zgodilo v gozdu, kjer tudi ni bilo mogoče pričakovati posredovanje helikopterja. Letos je tudi veliko manj nesreč v visokogorju saj smo samo enkrat posredovali nad 2000 metri.

Dve nedeljski posredovanji
Okrog osmih zjutraj so nas obvestili, naj se pripravimo na akcijo, ker slišijo klice na pomoč nekje nad Zidanim Mostom. Čez uro in pol je bila akcija potrjena.

Mlajša pohodnica je že prejšnji večer zdrsnila po zelo strmem pobočju si zlomila nogo in dobila več odrgnin in udarnin. Klice na pomoč je slišal domačin na nasprotnem bregu Savinje in poklical policiste. Ponesrečeno je nato našel fant iz bližnje kmetije. Zaradi nedostopnosti in strmega terena smo ponesrečenko s pomočjo vrvne tehnike spustili do poti in odnesli do reševalnega vozila.

Še preden smo zaključili prvo posredovanje je že prišel klic z Paškega Kozjaka, kjer si je pohodnik poškodoval gleženj. Najprej so v akcijo odšli Velenjčani, ker pa niso imeli primerne opreme za prevoz ponesrečenca, smo jim priskočili na pomoč sodelujoči v prvi akciji. V obeh akcijah je sodelovalo 11 članov GRS Celje.

Aleš Kovač in Matej Špeh

13.08.2014

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije