Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Gorski tek na Grintovec

Nejc Kuhar: Letos mineva deset let odkar sem prvič nastopil na našem kralju gorskih tekov. Takrat sem še kot mladinec,

.... do Cojzove koče, "deklasiral" mladinsko konkurenco in povsem nepričakovano, le za nekaj sekund zaostal za rekordom proge Mitja Kosovelja. Že takrat pa sem pogledoval proti vrhu in si zadal cilj, da tja gor enkrat pridem, kot najhitrejši Slovenec v zgodovini teka.

Nato so tekla leta, sam sem pridno treniral, že takoj prvo leto med člani prišel na Grintovec pod magično mejo 1 h 30 min, nato nekaj let tekmo izpustil in se leta 2012 vrnil odlično pripravljen. S časom 1 h 22 min 3 sec sem osvojil tretje mesto absolutno ter prvič zmagal med Slovenci ter le za pol minute zaostal za slovenskim mejnikom Andreja Mesnerja. Lani sem se povzpel še stopničko višje, boljši čas pa mi je odnesel vročinski val.

Letos sem vedel, da sem pripravljen najbolje doslej in zadnji teden sem se bal predvsem, da nam bo slabo vreme "odplaknilo" tekmo iz vrha do Cojzove koče. Izkazalo se je, da je bil strah odveč in ponudili so se nam skoraj idealni pogoji za dobre čase. Velik plus za dober čas, so bili tudi številni vrhunski tekmovalci, s katerimi smo se predvsem v zgornji polovici borili do skrajnih mej moči ter s tem pridobili še kakšno sekundo. Da sem res dal od sebe vse atome moči pove tudi dejstvo, da so me v zadnjih dveh kilometrih ves čas v noge prijemali krči. Zato kakšni sunkoviti koraki niso bili sprejemljivi, saj bi lahko zelo hitro končal ob stezi z neznosnimi bolečinami. Še k rezultatu...na vrh sem pritekel kot drugi v absolutni konkurenci v času 1h 20 min  8 sec, kar je več kot minuto hitreje od dosedanjega slovenskega rekorda Grintovca. Tudi absolutna zmaga pa je vsako leto bližje in letos je bila oddaljena le še 38 sekund. Mogoče mi tudi to enkrat uspe in si s tem tudi uradno prislužim laskavi naziv "kralj Grintovca" oz. "kralj višin".

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije