Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Regionalno srečanje gorskih reševalcev - Paklenica 2014

Klemen Volontar: Lahko rečem, delavno srečanje, malo pa tudi druženje... To se je dogajalo med 20. in 22. junijem v kanjonu Velike Paklenice.

brale so se gorsko reševalne službe bivišh jugoslovanskih republik. No, ne čisto vseh. Hrvati, kot gostitelji, Srbi, Bosanci, Črnogorci in Slovenci. Vsaka ekipa naj bi prikazala kak detajl tehnike reševanja o kateri bi kasneje razpravljali in izmenjevali mnenja. Izkazalo se je, da smo samo mi in hrvati res to storili.

Prikazali smo uporabo droga Stelvio s pomočjo Kongovega vitla in TSL nosili. Moram reči, da mi je bilo v veselje sodelovati z uigrano ekipo. Vse je teklo, kot namazano, še celo ponesrečenec se je sam javil, da smo lahko manever naredili pod obremenitvijo.

Hrvati so prikazali spust z dvojno karabinsko zavoro in dvig z uporabo manevra Bernard. Naša služba je takšne manevre opustila pred 20 leti, njim pa, kot pravijo, še vedno pridejo prav.

Eden od razlogov za srečanje je bila tudi promocija sponzorskih vozil, ki jih uporabljajo vse službe. Uprizorili so pravi foto shooting, z igralci, kulisami, režiserjem itd.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije