Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Starigradu - Paklenica

Hrvaška GRS - Vinko Prizmić: Regionalni zbor Gorskih reševalnih služb

Cilji srečanja so bili uskladitev reševanja iz sten, napredek medsebojnega sodelovanja in preverjanje ter potrditev licenc za helikoptersko reševanje. Hrvaška gorska reševalna služba je nosilec inštruktorskih licenc in izvaja usposabljanja za kolege v regiji kot partner Alpine Rescue centra iz Švice. Švicarji so za takšna reševanja najboljši na svetu. V HGRS so prepoznali partnerje vredne zaupanja in prejšnje leto, na mednarodnem reševalnem kongresu na Braču, so jim prepustili demonstracije najtežjih helikopterskih stenskih reševanj.

Na srečanju v Starigradu je bila ena od tem tudi izmenjava izkušenj po katastrofalnih poplavah v BiH, Srbiji in na Hrvaškem. Gorske reševalne službe v teh državah so se potrdile kot važen sestavni del zaščite in reševanja v najtežjih razmerah.

Srečanje je bilo tudi priložnost, da se preveri HGRS pred nastopom turistične sezone, ki se je v Paklenici že začela pred nekaj meseci. Dobra klima in raznolikost Hrvaške vplivajo na povečanje turističnega prometa in podaljšanje klasične sezone, posredno pa tudi za več dela HGRS …


 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27635

Informacije

Informacije