Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovenca tekmo na Kitajskem začela po pričakovanjih

Ekipa 24: Slovenska športna plezalca Mina Markovič in Domen Škofic sta zelo uspešno nastopila v današnjih kvalifikacijah ...

... za uvodno tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v kitajskem Haiyangu. Najbolje se je odrezala Markovičeva, ki je v polfinale napredovala s prvim dosežkom kvalifikacij, Škofic pa je bil v kvalifikacijah šesti.

"Kvalifikacije so za nami in seveda je šlo vse po pričakovanjih. Oba, tako Mina kot Domen, sta se suvereno uvrstila v nedeljski polfinale. Mina si še z desetimi tekmovalkami deli prvo mesto, obe kvalifikacijski smeri je splezala do vrha in tako odlično začela novo sezono v težavnosti. Domen pa je kvalifikacije zaključil na odličnem šestem mestu, eno smer je splezal do vrha, v drugi pa mu je malenkost zmanjkalo, slabih šest gibov. Tako sta oba potrdila moja predvidevanja, da sta odlično pripravljena. Jutri nas čaka počitek pred nedeljskim glavnim delom s polfinalom in finalom," je s Kitajske sporočil vodja majhne slovenske ekipe Roman Krajnik, sicer selektor slovenske članske reprezentance.

V ženskih kvalifikacijah je nastopilo 27 tekmovalk, v polfinale pa jih je napredovalo 26. Pri moških je bilo na startu kvalifikacij 29 tekmovalcev, izpadli pa so trije.

STA

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije