Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sneg in snežni pokrov v različnih merilih

Od fizike snega do plazov in ledenikov
Zanimiva kratka predavanja dr. Sergeja A. Sokratova

Predavanja bodo v ciklih po tri šolske ure potekala
v ponedeljek 23. in torek 24. junija 2014 med 10 in 12 uro
na Oddelku za geologijo, Privoz 11 v predavalnici P-02 (klet).

Predaval bo dr. Sergej Sokratov, ki deluje v Laboratoriju za snežne plazove in drobirske tokove Fakultete za geografijo Moskovske državne univerze Lomonosova. Dr. Sokratov je mednarodno priznan in uveljavljen raziskovalec na področju fizike snega in drobirskih tokov. Doktoriral je na Univerzi Hokaido na Japonskem, po doktoratu pa je deloval na inštitutih za raziskavo snežnih plazov v Boulderju v Koloradu - ZDA in v Davosu v Švici. Je avtor številnih člankov, ki so bili objavljen v prestižnih znanstvenih revijah (Water Resources Research, Journal of Geophysical Research, Journal of Glaciology, ...). Med drugim je tudi soavtor mednarodne klasifikacije snega, ki je nastala v okviru UNESCO.

Predavanja bodo obsegala pregled osnov fizike snega, klasifikacije snega, pregled prostorske razširjenosti snega in ledu ter pregled raziskav zgodovine snega. V svojih predavanjih bo predavatelj predstavil tudi problematiko snežnih plazov in drobirskih tokov na območju Rusije. Predavanja bodo potekala v angleščini. Vstop je prost.

Predavanja bodo potekala v okviru projekta »Internacionalizacija Univerze v Ljubljani«, ki ga finančno podpira Evropski socialni sklad. Dr. Sokratov s slovenskimi raziskovalci sodeluje tudi v okviru ARRS bilateralnega projekta med Slovenijo in Rusko federacijo BI‑RU/14‑15‑040.

Vabljeni!

Miha Brenčič

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije