Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovensko planinsko društvo

Slovenec: ... opozarja vse prijatelje svoje na jutrišnji izlet v Pekel pri Borovnici;

... zabava bo vsled vsestranskega zanimanja za ta izlet jako živahna, kakor je to navadno pri izletih planinskega društva. Odtod ob ¾ 1. uro popoldne s poštnim vlakom; povratek z večernim vlakom. Kdor se hoče povrniti z vrhniškim vlakom ob ½ 7. uri z Vrhnike, ima tudi časa dovolj za izlet. Pot je taka, da se lahko vrši izlet ob vsakem vremenu.

Aljažev dom v Vratih se slovesno otvori v nedeljo, dne 7. avgusta t. l. O otvoritvi priobčimo spored v prihodnji številki. Poslopje se pridno in natančno dovršuje odznotraj pod nadzorstvom gospoda Aljaža in odbornika gosp. inženirja Foersterja, za dostojno opravo pa se neumorno trudi poseben damski odbor.

Novi slovenski planinski koči.
Idrijska podružnica hoče na Javorniku napraviti pravo planinsko kočo. Stala bo tik pod vrhom Javornika na majhni ravnini. Odbor je glede nakupa sveta še v dogovoru s posestnikom dotičnega zemljišča, namreč z Jernejem Medvedom.

Kadilnikova koča na Golici se otvori najbrže konec avgusta meseca letošnjega leta. Podzidek ji je že gotov in sedaj se gradi leseni del stavbe. Postavlja jo g. Jakob Janša z Dovjega.

Novi poti na Triglav.
Do srede julija meseca bo nova pot iz Zadnjice črez Komar ob Doliču za Planjo in po Kugyjevi poti na Triglav skozinskoz gotova in zaznamenovana. Ob Doliču je še par dni dela.

Slovenec, 28. junij 1904

28.06.1904

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije