Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 29.05.14

ŠZL - Žiga Černe: Nova ponudba rekreacije za vsakogar ...

Po Tovorni poti Možjanca
Skozi dolino Kokre že stoletja potekajo pomembne poti, ki vodijo s Kranjske preko Jezerskega vrha na Koroško. Sledovi številnih poti so še danes vidni na terenu in v različnih znamenjih, prepoznavni pa so tudi v nekaterih krajevnih imenih. Eno izmed teh poti so v Preddvoru oživili in na dan slovesa z letošnjim majem, jo boste lahko prehodili pod vodstvom vodnika. Začetek bo ob 9. uri pri Okrepčevalnici Rožmarin, lahke hoje nad slikovito dolino reke Kokre do istoimenske najdaljše slovenske vasi in nazaj, pa bo za štiri ure. Pot je primerna tudi za družine. Udeležba je brezplačna, predprijava pa je obvezna. Informacije: 031 698 627, www.preddvor-tourism.si.

Pohod po trasi ozkotirne železnice
V okolici Laškega je bilo, v ne tako davni preteklosti, kar nekaj krajev, kjer so kopali premog. Prebivalci Trobnega Dola se še spominjajo kako je potekalo delo v njihovem premogovniku in skrbijo, da rudarska zgodovina ne utone v pozabo. Del njihovih spominov na rudarsko preteklost kraja je razstavljen v Muzeju Laško, v živo pa si ga lahko ogledate na sobotnem pohodu po nekdanjem železniškem tiru iz rudnika v Trobnem Dolu v Lahomno. Pot vas bo vodila od kozolca Konjeniškega društva v Tevčah do Ana rova Rudnika Trobni Dol, zbor pa bo tam do 9. ure. Dve do tri ure boste hodili po tevški in sopoški dolini, skozi predor in ob potoku do Ana rova. Zaključek z druženjem v Domu strelcev Mala Breza. Informacije: 0599 341 60, www.stik-lasko.si.

Teden podeželja na Loškem
Ob koncu maja in na začetku junija je čas za predstavitev in spodbude razvoja podeželja in turizma na loškem območju in v bogato vsebino sta umeščena tudi dva pohoda. 31. maja greste lahko na voden pohod v Crngrob, na katerem boste v dveh urah obiskali vasi Stara Loka, Papirnica in Pevno, na cilju pa še cerkev Marijinega oznanjenja, ki je že od srednjega veka priljubljena romarska točka. Na nezahtevni petkilometrski poti boste opazili tudi številna znamenja in kapelice, natrosili pa vam bodo še kup zgodb. Odhod bo o treh popoldne s škofjeloške avtobusne postaje. Informacije: 051 427 827, www.skofja-loka.com.
Nedeljo izkoristite za pohod po Čebelarski poti mimo Sv. Urbana, ki se bo začela ob 9. uri s kmetije Pri Jakuc v Srednji vasi v Poljanah nad Škofjo Loko, pot pa vas bo vodila preko Vinharij, Bačen, Gorenje in Dolenje Dobrave, Žabje vasi in nato na izhodišče, kjer bo ob dveh zaključek ob prijetnem druženju. Med pohodom boste deležni različnih animacij na temo čebelarstva. Informacije: 031 500 309, www.cd-blegos.si.

Praznik češenj v Goriških Brdih
Najbolj odmeven dogodek slovenske Toskane je že tradicionalno poln zabave, etnoloških in kulturnih vsebin ter športnih dogajanj za vse generacije. Med športnimi brez dvoma izstopata kolesarski Maraton češenj in pohod med briškimi češnjami z osvajanjem briških gričev, obiskom vasic ter naravnih in kulturnih znamenitosti, ki se bo zgodil 1. junija. Pot vas bo vodila skozi sadovnjake, kjer z dreves pozdravljajo hrustljave, rdeče češnje, nanjo pa se boste samostojno odpravili od 8.00 do 9.30 izpred Vinske kleti Goriška Brda na Dobrovem. Krajša pot bo dolga enajst kilometrov, kar pomeni dobre tri ure hoje, daljša pa šestnajst ali do pet ur hoje. Informacije: 031 393 776, www.pdbrda.si.

Spoznajte Hrastnik
Za konec pohodnih povabil še vabilo na nedeljski pohodni dogodek v Zasavju. V industrijskem in rudarskem mestu bo zbor ob 8.30 uri pred trgovino Spar, na poti pa si boste v Dragi ogledali zgodovinsko cerkev Karmelske Mati božje in šli po Splavarski poti, za zabaven in okusen zaključek pa bodo poskrbeli pri Ribiškem domu. Informacije: 031 355 288, www.tic-zasavje.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije