Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pot v Kamniško Bistrico

Jutro (1934): Osrednje društvo SPD vrši s polno paro priprave za novo pot v Kamniško Bistrico, ki bi vodila na desnem bregu Bistrice.

Pogajanja za odstop zemljišča obrežnih posestnikov zaradi gradnje nove poti so zelo povoljno izpadla. Tehnično je treba točno pregledati ves teren ter nabrati najlepše točke za razgledno pot. Sedanje posetnike Kamniške Bistrice opozarjamo, da ni dovoljeno hoditi po trasi nove banovinske ceste ter se smejo turisti poslužiti le stare vozne poti, ki je v dobrem stanju in prav prijetna. Zato naj turisti upoštevajo napise, ki vporabo pešpoti prepovedujejo, in naj hodijo izključno po stari vozni poti v Kamniško Bistrico.

Planinci!
SPD opozarja vse planince, da hodijo sedaj v planine zadostno opremljeni ker je sicer nevarnost nesreč velika. Ne pozabite doma cepina, ki je nujno potreben za snežna polja. S člansko izkaznico SPD je promet po planinah neoviran ter nimate sitnosti pri graničarjih, ki stražijo naše meje.

Vlomilski obisk v koči na Kriški planin
Vlomilci niso na poslu le v dolini, marveč jih kliče in miče in vabi pohlep po tujem imetju tudi v planine, na strme vrhe. Tu se počutijo še bolj varni. Te dni so vlomili v kočo šolskega upravitelja Josipa Lapajneta iz Cerkelj na Kriški planini. Odnesli so lovsko puško z naboji, več težkih odej, vso posteljnino, precej perila m razne volnene obleke pa precej posode, jedilnega orodja, eno žago, šivalno garnituro in nekaj knjig. Skupno škodo ceni g. Lapajne na dobrih 5000 Din.

Zemljevid Julijskih Alp v popolnoma renovirani izdaji dobite v pisarni SPD v Ljubljani. Cena 5 Din za komad. Pregledni zemljevidi so priporočljivi za vsakega posetnika planin.

Jutro, 16. junij 1934

16.06.1934

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije