Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pred letoviščarsko sezono na Pohorju

Jutro (1934): Maribor, 8. junija.

Mariborska podružnica SPD deluje v zadnjem času pod vodstvom agilnega predsednika g. inž. Šlajmerja zelo živahno. Rešiti je treba vrsto raznih vprašanj in zato se vrše seje podružničnih funkcionarjev druga za drugo. V ospredju sta zdaj vprašanji elektrifikacije Mariborske koče in bližajoča se letoviščarska sezona na pohorskih postojankah, zlasti pri idilični Mariborski koči. Vprašanje elektrifikacije Mariborske koče je pred končno rešitvijo. Drogi za daljnovod od nove električne centrale na Pohorskem domu do Mariborske koče so že postavljeni in bo že v prvih dneh julija zažarela Mariborska koča ob svitu električnih žarnic. S tem bo izpolnjena želja mnogih letoviščarjev in turistov ki radi prihajajo k Mariborski koči. 

Nedvomno bo vse pohorske letoviščarje razveselila tudi vest, da je mariborska podružnica SPD znižala cene za sobe, in sicer po tridnevnem bivanju za 10, po 8 dnevnem za 20. po 14 dnevnem pa za 30%. Posebno pažnjo bodo posvetili naši planinci tudi Senjorjevemu domu, kjer bodo opremili še druge sobe in se temeljito pripravili za letoviščarsko sezono, ki obeta letos postati zelo živahna. Naši planinci organizirajo zdaj pod vodstvom gospodarja Senjorjevega doma g. Strašnika zaradi nemogoče zveze med železniško postajo Breznim-Ribnico in trgom Ribnico skupne izlete na Senjorjev dom z avtobusom kar iz Maribora

Mariborska podružnica SPD si bo še nadalje prizadevala ustvariti reden avtobusni promet med postajo in trgom Ribnico in bi bila tudi dolžnost odločilnih činiteljev da bi posvetili tamkajšnjim cestnim razmeram več pozornosti že s tujskoprometnega stališča. Dokler cesta ne bo temeljito popravljena ni misliti na to, da bi se tujski promet mogel znatno dvigniti.
V nedeljo 24. t. m. bo naše Pohorje v znamenju častnega obiska članov Društva ljubiteljev Slovenskih goric v Ljubljani, ki bodo prispeli s posebnim vlakom v Maribor, da spoznajo krasote in zanimivosti severnega dela Slovenije. Večja skupina se bo povzpela tudi na Pohorje in obiskala naše priljubljene pohorske postojanke.

Na Pohorje so že prispeli prvi letošnji letoviščarji. V letošnji sezoni je pričakovati večje število stalnih gostov in to zaradi znižanih cen ne samo sobam marveč tudi oskrbi. Prišli pa ne bodo samo taki, ki so že vzljubili naše Pohorje, marveč tudi mnogi drugi, ki so slišali o naravnih krasotah in o prijetnosti daljšega bivanja na zelenem Pohorju, ki ga žal še vse premalo cenimo.

Jutro, 10. junij 1934
 

10.06.1934

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije