Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hotel Zlatorog

Slovenec (1914): ... ob Bohinjskem jezeru je že otvorjen; oskrbnica je Marica Guštin, soproga trgovskega potnika.

Hotel je že z vsem potrebnim popolnoma založen. Turistom in izletnikom se priporoča poset hotela že sedaj v pomladnem času, ko je okolica v najbujnejšem pomladnem zelenju in cvetju.

Ker je hotel posebno pripraven za letovišče in ima dovolj sobic za tujce, priporočati je vsem, ki žele prebiti poletje v zdravem gorskem kraju in vendar blizu prometa, da si izbero za počitnice naš hotel Zlatorog. Naročila sprejema in pojasnila daje Slovensko Planinsko Društvo ali pa oskrbnica Marica Guštin — hotel Zlatorog ob Bohinjskem jezeru — pošta Sv. Janez.

Slovenec, 29. maj 1914
 

 31.01.1914

dLib.si


Hotel Zlatorog v UkancuBohinj ni samo lep v pomladnem cvetju, ko dehtijo po košenicah šmarnice, ne samo takrat, ko se v poletni vročini hladimo v jezerskih valovih, ne samo v jeseni, ko odpada zlato-rumeno listje, ko že na obronkih Bogatina kraljuje zima in je v Bohinju še topla jesen. Bohinj je lep in očarljiv najbolj takrat, kadar ga pokrije snežena odeja. Ob lepem Bohinjskem jezeru pri Svetem Janezu stoji hotel SPD Sveti Janez  Cerkev in Hotel Sv. JanezKdor je preživel par dni pozimi v kraljestvu Zlatorogovem, ta bo gotovo tudi letos sklenil preživeti počitnice v Bohinju. Novo otvorjene višinske postojanke nudijo najlepše izlete iz Bohinja. Vse te postojanke smučar doseže v enem dnevu in se zvečer zopet vrne bodisi v hotel Zlatorog ali k Svetemu Janezu

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije