Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 23.04.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 64

V prihodnjih dneh se bo še naprej nadaljevalo muhasto in zelo spremenljivo aprilsko vreme. Večinoma bo oblačno in megleno, popoldne pa lahko pričakujemo tudi posamezne krajevne plohe in nevihte. Snežna odeja v gorah se vztrajno tanjša, vendar nas kljub temu ponekod še vedno lahko presenetijo posamezni manjši spontani plazovi.

Stanje: Ponedeljek je bil oblačen in deževen s temperaturami od 0 na 2000 m do 8 °C na 1000 m. Deževalo je tudi v visokogorju. Pihal je šibak do zmeren veter zahodih smeri. V torek se je veter nekoliko umiril. Prevladovalo je jasno vreme s posameznimi oblačnimi in meglenimi obdobji. Spet se je nekoliko ogrelo. V preteklih dneh je bilo pogosto spontano plazenje. Prožili so se predvsem plazovi mokrega in nesprijetega snega. Večinoma je bil to nov sneg, ki je zapadel ob koncu tedna in se ni sprijel s podlago.

Napoved: V prihodnjih dneh bo vreme še naprej spremenljivo. Prevladovalo bo oblačno in megleno vreme, predvsem v popoldanskem času pa lahko pričakujemo posamezne krajevne plohe in nevihte. Tudi v Karavankah bo meja sneženja na okoli 2200 m. Količina padavin bo skromna in ne bo bistveno vplivala na stanje snežne odeje. Postopoma se bo ogrelo. Pihal bo zmeren severovzhodni veter, ki bo močnejši v četrtek. Še vedno je pričakovati posamezne manjše spontane plazove mokrega in nesprijetega snega, ponekod pa še vedno obstaja nevarnost rušenja opasti. Snežna odeja se bo še naprej talila.

23.04.2014

Naslednji bilten bo 25.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije