Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Karavanke - 18.04.14

18.04.2014

Naslednji bilten bo 21.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe


petek, 18. april 2014, ob 07:47, Ekipa NHWF, ogledov: 914

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 62

Danes dopoldne in čez dan bo še jasno z visoko, koprenasto oblačnostjo. Zvečer in ponoči bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Jutri bo oblačno, vrhovi bodo v megli, občasno bodo manjše padavine, ki se bodo zvečer okrepile. V nedeljo bo oblačno z manjšimi padavinami, ki bodo popoldne prehodno ponehale. Snežilo bo v glavnem le nad okrog 1900 m. Do ponedeljka lahko v visokogorju zapade do 15 cm novega snega, ki se bo dobro sprijel s podlago. Pihali bodo šibki do zmerni vetrovi JZ do JV smeri. Ponedeljek bo spet bolj oblačen in deževen. Nevarnost za plazove se do ponedeljka še ne bo bistveno spremenila.

Stanje: Od sredine tedna se je nadaljevalo sprva delno jasno, nato pa vse bolj oblačno in hladno vreme z nekaj manjšimi plohami, v noči na danes pa se je zjasnilo. V sredo so še pihali močni - v sunkih tudi zelo močni - vetrovi, ki so imeli višje SZ, nižje pa SV do V smer. Včeraj popoldne so začeli slabeti, do danes pa so nižje že obrnili na J do JZ smer. Snežna odeja, ki je v prisojah le še v najvišjih delih, je v sredo povsod pomrznila, včeraj čez dan pa se je do nadmorske višine ledišča - ta je bila na okrog 2000 m - spet zmehčala. Splošna nevarnost za plazove je majhna, krajevno zmerna (2. stopnje) pa v osojnih grapah vrh katerih so opasti.

Napoved: Danes dopoldne in čez dan bo še jasno, na nebu bo precej koprenaste oblačnosti. Zvečer in ponoči bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Jutri bo oblačno, vrhovi bodo v megli, občasno bodo manjše padavine, ki se bodo zvečer okrepile. V nedeljo bo oblačno z manjšimi padavinami, ki bodo popoldne, ko se bo oblačnost trgala, prehodno ponehale. Snežilo bo le nad okrog 1900 m, občasno lahko tudi malo nižje. Do ponedeljka lahko v visokogorju zapade do 15 cm novega snega, ki se bo dobro sprijel s podlago. Pihali bodo šibki do zmerni vetrovi JZ do JV smeri. Ponedeljek bo spet bolj oblačen in deževen. Nevarnost za plazove se ne bo bistveno spremenila.

eXTReMe Tracker