Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 18.04.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 62

Danes dopoldne in čez dan bo še jasno z visoko, koprenasto oblačnostjo. Zvečer in ponoči bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Jutri bo oblačno, vrhovi bodo v megli, občasno bodo manjše padavine, ki se bodo zvečer okrepile. V nedeljo bo oblačno z manjšimi padavinami, ki bodo popoldne prehodno ponehale. Snežilo bo v glavnem le nad okrog 1900 m. Do ponedeljka lahko v visokogorju zapade do 15 cm novega snega, ki se bo dobro sprijel s podlago. Pihali bodo šibki do zmerni vetrovi JZ do JV smeri. Ponedeljek bo spet bolj oblačen in deževen. Nevarnost za plazove se do ponedeljka še ne bo bistveno spremenila.

Stanje: Od sredine tedna se je nadaljevalo sprva delno jasno, nato pa vse bolj oblačno in hladno vreme z nekaj manjšimi plohami, v noči na danes pa se je zjasnilo. V sredo so še pihali močni - v sunkih tudi zelo močni - vetrovi, ki so imeli višje SZ, nižje pa SV do V smer. Včeraj popoldne so začeli slabeti, do danes pa so nižje že obrnili na J do JZ smer. Snežna odeja, ki je v prisojah le še v najvišjih delih, je v sredo povsod pomrznila, včeraj čez dan pa se je do nadmorske višine ledišča - ta je bila na okrog 2000 m - spet zmehčala. Splošna nevarnost za plazove je majhna, krajevno zmerna (2. stopnje) pa v osojnih grapah vrh katerih so opasti.

Napoved: Danes dopoldne in čez dan bo še jasno, na nebu bo precej koprenaste oblačnosti. Zvečer in ponoči bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Jutri bo oblačno, vrhovi bodo v megli, občasno bodo manjše padavine, ki se bodo zvečer okrepile. V nedeljo bo oblačno z manjšimi padavinami, ki bodo popoldne, ko se bo oblačnost trgala, prehodno ponehale. Snežilo bo le nad okrog 1900 m, občasno lahko tudi malo nižje. Do ponedeljka lahko v visokogorju zapade do 15 cm novega snega, ki se bo dobro sprijel s podlago. Pihali bodo šibki do zmerni vetrovi JZ do JV smeri. Ponedeljek bo spet bolj oblačen in deževen. Nevarnost za plazove se ne bo bistveno spremenila.

18.04.2014

Naslednji bilten bo 21.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije