Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Triglavski turni smuk

   Železar

 

 12.04.1974

Jlib.si

petek, 12. april 1974, ob 18:32, Boris Štupar, ogledov: 836

Železar (1974): Planinska društva Javornik—Koroška Bela, Mojstrana in Martuljk, organizirajo letos v dneh 13. in 14. aprila že šesti tradicionalni triglavski turni smuk.

Skupni odhod udeležencev je v soboto ob 6. uri zjutraj od Kovinarske koče na Zasipski planini. Zložne hoje iz Zasipske planine do Staničevega doma, kjer se zbero vsi udeleženci v soboto (13. 4.) je pet do sedem ur. Cesta je prevozna po dolini Radovne (z Bleda) ali iz Mojstrane vse do Zasipske planine v Krmi.

Obe planinski postojanki Kovinarska koča in Staničev dom bosta oba dneva odprti — na razpolago pa bo le prenočišče in tople pijače. Hrano prineso smučarji s seboj.

Smuk bo v nedeljo, 14. t. m. ob 8. uri iz grebena Rži nad Staničevim domom. Snega je še dovolj vse do melišč pod Malim Dražkim vrhom. Vsa proga bo označena z zastavicami, za reševalno službo so odgovorni gorniki iz Mojstrane. Udeleženci smuka dobijo za enkratno udeležbo posebno bronasto značko, za trikratno srebrno in za petkratno — zlato značko. Lani (1973) je dobilo že 18 udeležencev zlate. Po desetkratni udeležbi prejmejo smučarji — gorniki posebno spominsko značko in diplomo.

Železar, 12. april 1974
 

Oznake: tekTS
eXTReMe Tracker