Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 11.04.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 59

V prihodnjih dneh bo vreme spremenljivo. Splošna nevarnost proženja snežnih plazov je majhna, vendar se čez dan krajevno lahko tudi poveča. Manjši spontani plazovi so mogoči na vseh ekspozicijah, se posebej izpostavljena pa so trenutno severna pobočja, saj tu še vedno ostaja nevarnost podiranja opasti. Previdnost zato ne bo odveč!

Stanje: V sredo in četrtek je bilo suho in spet nekoliko hladneje. Temperature se tudi na 1000 m čez dani niso dvignile nad 10 °C. Nad 2000 m pa je bila temperatura ves čas pod lediščem. Pihal je tudi okrepljen veter vzhodnih smeri, ki je v četrtek obrnil in zapihal s severa. Ker so bile te dni temperature spet nekoliko nižje, spontanega plazenja ni bilo toliko, kot v preteklih dneh. Snežna odeja je, ki je dobro utrjena je sploh v visokogorju, spet nekoliko pomrznila.

Napoved: Danes bo še delno jasno, z občasno povečano oblačnostjo, ponekod bo tudi megleno. Popoldne lahko pričakujemo manjše krajevne plohe. Podobno bo tudi v soboto, ko lahko popoldne in v noči na nedeljo pričakujemo več padavin. Na najvišjih vrhovih lahko tudi sneži. Količina padavin ne bo velika. Pihal bo šibak do zmeren veter spremenljivih smeri. Postopoma se bo spet nekoliko ogrelo. Splošna nevarnost bo majhna, krajevno pa se čez dan lahko poveča na 2. stopnjo. Možni so manjši plazovi mokrega nesprijetega snega, predvsem na travnatih pobočjih se lahko pojavljajo manjši talni oz. zdrsni plazovi. Še vedno obstaja tudi nevarnost rušenja opasti.

11.04.2014

Naslednji bilten bo 14.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije