Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalni vikend Tura

NeDelo, Smerokaz: Planinsko društvo Vipava od petka do nedelje že devetič organizira plezalni vikend pod Gradiško Turo nad Vipavo.

Z gonilno silo in ustanoviteljem plezalnega vikenda Dejanom Korenom prirejajo bogat program, ki se bo začel v petek [4. aprila] ob 20. uri z uvodnim alpinističnim predavanjem Jerneja Arčona, člana AO PD Nova Gorica.
Osrednje dogajanje prinaša sobota. Ves dan bo potekalo plezanje po različnih sektorjih plezališča nad Kampom Tura, posebna nagrada pa čaka tiste, ki bodo zmogli največ smeri v enem dnevu.
Ob 9.30 bo začetek tekme za otroke (kombinacija balvani in težavnosti), popoldne od 16. ure se bodo v balvanskem plezanju preizkusili člani (kvalifikacije), finalna tekma ob 21. uri pa bo zagotovo eden od vrhuncev sobotnega večera, ki ga bo odprla Anastazija Davidova - Nasty z alpinističnim predavanjem ob 20. uri. Za glasbeni odtenek bosta poskrbeli domači rock glasbeni skupini Sabalmoza in Antioksidanti.

Zadnji dan tradicionalno prinaša atraktivno tekmo Adventure Race ob 9. uri. Letošnja novost sta dve kategoriji, in sicer Adventure Race na 50 kilometrov za bolj izkušene in Mini Adventure Race na 15 kilometrov, ki se je lahko udeleži vsak. Obe vključujeta preizkušnje v plezanju, gorskem teku, kolesarstvu in spretnostnem poligonu ter za najboljše zaslužene nagrade.

Več: www.planinsko-drustvo-vipava.si
Foto Katja Željan

NeDelo 30.03.2014


PD Vipava: 9. Plezalni vikend Tura
PD Vipava: Adventure race 2014


G-L, 17.03.14: Tura 2014
G-L, 21.04.13: Tura 2013


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije