Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 14.03.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 47

Jutri bo še sončno in toplo, nato pa se bo vreme nekoliko poslabšalo, vendar bo še naprej suho. Nevarnost proženja snežnih plazov ostraja zmerna (2. stopnje). Najbolj nevarna bodo še naprej južna pobočja, ker lahko pričakujemo spontano proženje talnih plazov.

Stanje: Tudi od srede naprej se je nadaljevalo sončno in toplo vreme. Temperatura se je povzpela nad ledišče tudi v visokogorju. Snežna odeja se je zato še naprej preobražala, sesedala, ponekod pa tudi že talila. Pihal je šibak veter, ki ni bistveno vplival na snežno odejo. Zaradi visokih temperatur se čez dan snežna odeja ojuži, ponoči pa nekoliko pomrzne. Predvsem na južnih pobočjih se je sprožilo nekaj manjših in srednje velikih plazov.

Napoved: Danes in jutri dopoldan bo še sončno in toplo vreme. Jutri, v soboto, pa se bo pooblačilo in postopoma tudi nekoliko ohladilo. Tudi nedelja bo podobna. Zapihal bo zmeren veter zahodnih smeri. Snežna odeja se bo še naprej sesedala in še vedno lahko pričakujemo spontano proženje talnih plazov predvsem na prisjojnih pobočjih. Na osojnih pobočjih pa so lahko nevarna predvsem pobočja z napihanim snegom.

14.03.2014

Naslednji bilten bo 17.03.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije