Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kocka je padla:

SLOmedia.it: ... za pust sosledje severnoatlantskih ciklonov

Več spremenljivosti bo, kot kaže, na pustni ponedeljek, v torek pa bo prispel še poslednji ciklon pred večdnevnim izboljšanjem

Vremenski izgledi za pustno obdobje so se v glavnem še nekoliko poslabšali. Pustarji se bodo morali soočati s sosledjem severnoatlantskih ciklonov, ki bodo prinašali oblake in padavine, med enim poslabšanjem in drugim pa bo povečini tudi nekaj spremenljivosti.

Danes in jutri bo od jugozahoda pritekal proti nam vlažen zrak in se bodo ob spremenljivem vremenu občasno lahko pojavljale manjše padavine.
Prvi ciklon bo dosegel alpsko območje v noči na soboto. Vlažen in razmeroma hladen višinski zrak bo destabiliziral ozračje, na zavetrni strani Alp se bo ciklon poglobil in pomikal proti nam.

V soboto bo oblačno in deževno. Dopoldne bo več spremenljivosti in bo prevladovalo suho vreme, ponekod bo prehodno lahko posijal tudi kakšen sončni žarek, v popoldanskih urah pa bodo padavine pogostejše in močnejše. Nekoliko se bo ohladilo. PIhala bo šibka do občasno zmerna burja.
V noči na nedeljo bo prvi ciklon zapuščal naše kraje, vendar se bo že približeval drugi.

Tudi v nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Popoldne bo od zahoda nekaj več spremenljivosti in se bo vreme delno izboljšalo.

V ponedeljek bo vreme povečini brez večjih poslabšanj, prevladovala bo spremenljivost, občasno bodo pa možne manjše krajevne padavine.

V torek bo naše kraje dosegel z južne smeri nov ciklon. Prevladovalo bo oblačno in deževno vreme. Več spremenljivosti bo v vzhodnih in severnih predelih Slovenije.

Anticiklon, ki bo prinesel izboljšanje, se bo začel krepiti na pepelnično sredo. Vreme se bo postopno izboljšalo, več sonca in višje temperature pa pričakujemo v drugi polovici prihodnjega tedna.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije