Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 24.09.07

Zdrsnila avstrijska planinka - Omagal na planinski poti
Predviden razvoj vremena + OPOZORILO

Vir: Bilten URSZR:


Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
24. septembra 2007 - izvleček

Ob 15.50 se je zaradi zdrsa poškodovala avstrijska planinka na poti iz Svinjaka nad Bovcem. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Bovec in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah. Poškodovanko so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 19.19 je omagal 81-letni krajan na planinski poti iz Kuclja proti Vrtovinu v občini Ajdovščina. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tolmin in krajana prenesli v dolino od tam pa z vozilom domov.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo povečini jasno, popoldne bo na jugu nekoliko bolj oblačno. Sprva bo ponekod megla.
V torek bo večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.
V sredo bo pretežno oblačno. Predvsem na zahodu bo občasno že rahlo deževalo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Do večera se bo dež razširil nad vso državo.
V četrtek bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Več padavin bo na zahodu države. Ob morju bo pihal jugo.
OPOZORILO: Po podatkih Urada za meteorologijo Agencije RS za okolje lahko od srede do sobote zjutraj v večjem delu države pade od 40 do 80 litrov padavin na kvadratni meter. Več padavin bo predvidoma v hribovitem delu zahodne Slovenije, kjer bodo lahko količine padavin večje (lokalno predvidoma do 150 litrov padavin na kvadratni meter). Meja sneženja se bo z začetnih 2200 metrov nad morjem (v sredo) spustila do okoli 1700 metrov (v četrtek in petek).

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije