Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 12.02.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 34

Danes dopoldne bo še oblačno in vetrovno z občasnim sneženjem, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Jutri čez dan se bo vnovič pooblačilo, v noči na petek bodo prehodno manjše padavine, nad okrog 1000 m kot sneg. V petek dopoldne pa se bo zjasnilo. Nadaljevalo se bo spontano proženje plazov, zlasti v visokogorju, kjer ostaja nevarnost VELIKA, zato do nadaljnjega odsvetujemo obisk gora!

Stanje: V začetku tedna je bilo oblačno in megleno. Padavine, občasno tudi zelo močne, vztrajajo že vse od ponedeljka popoldne. Sprva je, ob občasno že močnih jugozahodnih do zahodnih vetrovih, snežilo le nad okrog 1600 m. Včeraj čez dan pa se je z obratom vetra na jugovzhodno do vzhodno smer, meja sneženja začela spuščati. Zvečer je bila že pod 1000 m, v noči na sredo pa je ob obratu na severnik dosegla nižine. Zapadlo je nižje do 10, v sredogorju do 30 cm in nad gozdno mejo okrog pol metra novega snega. Že ob odjugi so se sprožili številni plazovi mokrega snega, tudi posamezni večji, kasneje pa tudi pršni. Nevarnost za plazove je še vedno VELIKA!

Napoved: Danes dopoldne bo še oblačno z občasnim sneženjem, ki bo čez dan ponehalo, popoldne se bo delno zjasnilo. Pihal bo zmeren, višje pa v sunkih močan severni veter, ki se bo jutri čez dan, ko se vnovič pooblačilo, obrnil na jugozahodnik do zahodnik. V noči na petek bo nad okrog 1000 m prehodno snežilo, v petek dopoldne pa se bo zjasnilo. Pihal bo zmeren severni veter, zapade lahko 5-10 cm novega snega. V prihodnjih dneh se bo nadaljevalo spontano proženje plazov, zlasti v visokogorju, kjer ostaja nevarnost VELIKA. Zato do nadaljnjega odsvetujemo obisk visokogorja in nižje ležečih območij v vpadnici večjih plazov!

12.02.2014

Naslednji bilten bo 14.02.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere | sneg | vreme |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije