Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mednarodna plazovna delavnica

NH-WF: Prvi konec tedna (1.-2.) v marcu bo v Planinskem domu na Zelenici mednarodna plazovna delavnica.

Na njej bodo organizatorji udeležencem posredovali teoretično podlago in praktične veščine za soočanje z nevarnostjo snežnih plazov. Delavnica je sestavni del projekta Naravne nesreče brez meja (NH-WF), ki poteka v okviru operativnega čezmejnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013, natančneje njegovega vsebinskega sklopa, namenjenega seznanjanju javnosti s problematiko snežnih plazov na lavinsko ogroženih območjih. Med temi so tudi gorske pokrajine kot jih na območju Karavank vzdolž slovensko avstrijske meje.

Skrb za organizacijo dogodka je prevzel na slovenski strani Geografski inštitut Antona Melika (GIAM) ZRC SAZU v sodelovanju z vodilnim partnerjem projekta, koroško izpostavo avstrijskega Zveznega urada za meteorologijo in geodinamiko (ZAMG). Udeleženci si krijejo le stroške namestitve in prehrane.
Med predavatelji bodo tako strokovnjaki kot tudi praktiki s področja varstva in zaščite pred snežnimi plazovi z obeh strani meje.

mag. Miha Pavšek
Vodja projekta NH-WF na GIAM ZRC SAZU

...02.2014

PrijavaSnežni plazovi brez meja 
               (Št. udeležencev je omejeno)


Tečaj je brezplačen, vsak udeleženec poravna stroške polnega penzion (kosilo, večerja, namestitev in zajtrk: 28 € za člane planinskih društev in 38 € za druge) neposredno v planinskem domu.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije