Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 10.02.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 33

Dopoldne se bo znova pooblačilo, popoldne pa se bodo pričele pojavljati padavine, ki bodo ponehale šele v noči na sredo. Ob močnem vetru bo snežilo nad okrog 1100 m, jutri dopoldne pa se bo meja sneženja spustila na okrog 800 m. Zapadalo bo 10-30 cm novega snega, zato se bodo prožili novi plazovi, tudi posamezni večji. Nevarnost za proženje plazov bo še naprej 4. stopnje (VELIKA), zato do nadaljnjega odsvetujemo obisk gora!

Stanje: Ob koncu minulega tedna je bilo oblačno z dvema padavinskima epizodama med petkom zvečer in nedeljo popoldne. Sprva je, ob občasno močnih jugozahodnih do zahodnih vetrovih, snežilo le nad okrog 1200 m. Včeraj čez dan pa se je meja sneženja, ob prehodnem obratu vetra na severno smer, spustila do nižin. Nad okrog 1100 m je zapadlo od 15 cm pa do blizu pol metra novega snega, ki ga je prenašal veter ter gradil nove zamete in še povečal obseg območij s kložami. V noči na danes se je ob prehodni razjasnitvi nekoliko ohladilo. Sprožilo se je nekaj manjših in posamezni srednje veliki plazovi. Nevarnost za plazove je še naprej 4. stopnje (VELIKA).

Napoved: Dopoldne se bo znova pooblačilo, vršni deli gora bodo v megli. Pihali bodo občasno že močni južni do jugozahodni vetrovi. Popoldne se bodo pričele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer okrepile in ponehale v noči na sredo. Snežilo bo nad okrog 1100 m, jutri dopoldne - ob obratu vetra na severno smer - pa se bo meja sneženja postopoma nižala in spustila na okrog 800 m. Zapadalo bo 10-30 cm novega snega, ki se ne bo sprijel s podlago. Prožili se bodo novi plazovi, zlasti manjši in srednje veliki ter posamezni veliki. Nevarnost za proženje plazov nad gozdno mejo bo še naprej 4. stopnje (VELIKA), zato do nadaljnjega odsvetujemo obisk gora!

10.02.2014

Naslednji bilten bo 12.02.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere | sneg | vreme |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije