Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Forum - Bivak pod Skuto

Hribi.net, Trenutne razmere - bdolmovi: ... Včeraj 07.02.2014 pa smo imeli sestanek v Komendi kjer je bil prisoten tudi podpredsednik PZS, ...

 27.1.2014 Smatjaz: redbull je zaradi najhitrejšega avta v f1, energ.pijačam se pa izogibam( to je samo strup).

5xum: ni bilo panike za plazove, kot pravim višje nad 2150m pa bi bilo bolj verjetno.

Tone: imaš prav uradno ni markirana,rekel sem zato ker je z rdečo barvo nekdo markiral, tko kot je primoza rekel. lp D

bdolmovi
28.1.2014 Enkrat se bo ta mazač ujel in potem pri kamniških markacistih ne bo usmiljenja.Če ima takšno veselje naj se javi pri nas na PD Kamnik,verjemite dela bo imel preko glave. Hvala vsem ki poročate kaj se dogaja na določenih poteh tudi tistih ki niso markirana,je pa škoda da se to dogaja saj je bilo že govora,da bi čez skok čez Šraj pesek postavili nekaj klinov za lažji prehod in se zaradi takšnih dogodkov to sigurno ne bo zgodilo.Lep pozdrav vsem skupaj.

JusAvgustin
28.1.2014 Se strinjam da se čez skok ne zabije nič. LP

smatjaz
28.1.2014 bdolmovi, zanimivo branje, nisem vedel da tudi to obstaja, no sam se rajši držim markiranih poti zaradi neizkušenosti in nepoznavanja terena, čeprav sem tudi sam naletel na primer neoznačene poti na Stegovnik skozi okno, pa mi ni bilo jasno zakaj je temu tako.

garmont
29.1.2014 @bdmoldovi, ne razumem kaj si hotel napisati ? Ali imate markacisti idejo, da bi čez Skok zabili kline, ali je ideja drugje?jezen

bdolmovi
8.2.2014 Garmont pobuda je prišla od drugje,da bi čez skok postavili kakšen klin za lažji prehod.Planinci bodo tam hodili,če bodo kakšna varovala ali pa ne,je pa bilo govora,da bi bil lažji prehod za gorske reševalce v primeru reševanja saj se pride na Korošico najmanj eno uro prej kot čez Presedlaj.Planinci,ko enkrat pot spoznajo potem tam tudi hodijo pa če je varovano ali pa ne,je pa res da na svojo lastno odgovornost varnost pa je na prvem mestu za vsakega.Tudi čez gamsov skret smo zamenjali kline in jeklenice za bolj varen prehod čeprav ni markirana pot vendar so jeklenice tam že dolgo,ker je to lovska pot. Včeraj 07.02.2014 pa smo imeli sestanek v Komendi kjer je bil prisoten tudi podpredsednik PZS,ki je dejal,da so obravnavali problem kolesarjev,ki se vozijo po markiranih poteh in je bilo izrecno še enkrat povedano,da je zakonsko prepovedana kakršnakoli vožnja z kolesi po markiranih poteh saj so bili vsi proti.Toliko v vednost in lep pozdrav ter varen korak vsem planincem.

dprapr
8.2.2014 "Izrecno" prepovedana je tudi vožnja z motornimi vozili do Jermance. Je bilo tudi o tem kaj govora? Saj do tja je lepa markirana pot!
Sicer se ne vozim s kolesom po gorskih poteh, me pa moti dvoličnost!

mukica
8.2.2014 "Izrecno prepovedana "vožnja do Jermence,pa se vsi vozimo če se le dazavijanje z očmi je že lepše tam više kakšno uro več pohajat,raziskovat kot iz Kamniške bistrice cool

dprapr
8.2.2014 Da se razumemo, oglasil sem se zato, ker se nenehno nekaj prepoveduje, enkrat enim, drugič drugim. Vsi pa veselo kršimo prepovedi. Ni pa ponujene nobene alternative, kvečjemu gremo korak nazaj, torej veselo peš, kot včasih.
In da si bomo sedaj še med sabo prepovedovali, kdo bo kje hodil ali kolesaril,...
Ampak, kot sem že omenil, do Jermance je res lepa potka, ki z ničemer ne zaostaja za onimi tam zgoraj. Še nikoli se nisem peljal do tja in se tudi ne bom.

franca
8.2.2014 mogoče ni ravno primerljivo. Cesta do Jermance je narejena za tovornjake in traktorje, osebni avtomobili naredijo sorazmerno zanemarljivo malo poškodb na vozišču. "Vsi" se pa kljub vsemu ne vozimo tam, nekateri gremo/gredo peš iz Bistrice - vsaj ponavadi.

gams44
8.2.2014 se to če ne veste VSE poti ki jih je poskodoval sneg žledzmedenzavijanje z očmi so do ureditve ZAPRTE do nadalnega upam da se ne bo kateri nasel in komentiral to in ono drogace pa je objavleno na splethi strani PZS drugace pa je vožnja s kolesi po planinskih poteh prepovedana

lizika
9.2.2014 gams44 eek
http://www.gore-ljudje.net/informacije/103185/

bdolmovi
9.2.2014 Spoštovani v sporočilu z dne 08.02.2014 je prišlo do napake namreč na sestanku v Komendi je bil prisoten načelnik markacistov in ne podpredsednik PZS za kar se vam opravičujem in hvala za razumevanje.Lep pozdrav.

...

 ... 2014

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije