Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Memorial Jezersko 2014

Nejc Kuhar: V soboto je na Jezerskem potekalo že 19. tekmovanje v turnem smučanju, letos ponovno v parih. Končno nam je enkrat tudi vreme služilo in v paketu s petkovo pošiljko snega, je bil sobotni dan res kičast.

Trasa je bila tradicionalna prek Pečovnika in Plešivca, tokrat pa prvič tudi do polovice pobočja Košute. Tekmovalci smo bili s tem dodatkom navdušeni in upamo, da gremo prihodnje leto še višje.

Tekma sama je bila pestra, kot že dolgo ne, saj so se na progi odvijali zanimivi boji. Dirkal sem v paru z Maticem, ki letos prvič tekmuje v turnem smučanju in drugo letos sploh turno smuča ter se iz dneva v dan uči kako kompleksen šport to je. Prav zaradi tega, sem se tudi odločil, da tekmo štartava skupaj, da mu tudi med samo tekmo poizkušam pomagati pri njegovem napredku. Trenutno nas je šest takih, ki treniramo dobro, večinoma skupaj in tudi na tekmi smo bili precej hitrejši od ostalih. Z Maticem sva bila do polovice trase v ospredju, potem pa sva se na Plešivca zaradi neizkušenosti za nekaj minut "zakopala v sneg" in padla na tretje mesto, ki sva ga potem do cilja brez težav ubranila.

Čestitke seveda novo pečenima državnima prvakoma in pa "mladincema", ki sta oddirkala suvereno, brez napak. Največja pohvala seveda organizatorjem, ki so, tako kot vsako leto, pripravili super dogodek.
Seveda ne morem mimo tega, da mi zadnje dva vikenda misli non-stop uhajajo na svetovni pokal, kjer bi si res neizmerno želel biti zraven. Žal je zame to prevelik finančni zalogaj in tako ne dobim priložnosti za borbo z najboljšimi na svetu.
Prihodnji vikend so nama z Matjažem sicer priskočili na pomoč organizatorji v Italiji, tako da bova lahko nastopila na tretji postaji pokala. Verjetno bo to tudi zadnja, slabo pa kaže tudi z Evropskim prvenstvom. Tako se bom v nadaljevanju sezone posvetil velikim klasikam, kjer mi pomaga LaSportiva, na tekmah ISMF, mi pač ta ne more, ker bi morala tam pomagati krovna PZS.

Rezultati najhitrejših članov:
1. Matjaž Mikloša in Klemen Triler (TSK Olimpik) 1:28:58
2. Jure Šuligoj in Luka Mihelič (TSK Olimpik) 1:30:50
3. Nejc Kuhar in Matic Dovžan (TTSO PD Jezersko in TSK Olimpik) 1:32:24
    Celotni rezultati s poročilom

Nejc Kuhar 
Foto: Tomo Šavs 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije