Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Prvi letošnji zimski

četrtek, 30. januar 2014, ob 15:28, Franci Savenc, ogledov: 872

posvet za vodstva planinskih društev je bil v torek, 28. januarja, v OŠ Franceta Prešerna v Mariboru

Kljub slabim razmeram na cesti zaradi snežnih padavin, se je posveta udeležilo 17 udeležencev iz 13 društev.

Posveta se je udeležil predsednik PZS Bojan Rotovnik, ki je zbranim predstavil rezultate ankete izvedene med društvi.
V nadaljevanju je strokovni sodelavec PZS Damjan Omerzu predstavil nekatere novosti in prihajajoče aktivnosti, predvsem delavnico, na kateri se bodo zainteresirani lahko spoznali s prosto dostopno spletno enciklopedijo - Wikipedijo in jo uporabili za boljšo predstavitev planinskih koč, planinskih poti in obhodnic ter drugih aktivnosti planinskih društev na spletu.
Poleg te delavnice je bilo predstavljeno celoletno zavarovanje Coris, ki je članom PZS do konca februarja na voljo s 25%, po tem datumu pa s 20 % popustom.

V drugem delu je napredek pri vzpostavitvi katastra planinskih poti in načrte za nadaljnji razvoj projekta predstavil vodja projekta Andrej Stritar.

Tretji del je bil namenjen novostim na področju davčne zakonodaje, ki jih je predstavila Sonja Intihar Šadl, vodja računovodstva Olimpijskega komiteja Slovenija - Združenja športnih zvez. Udeležencem so bile pojasnjene različne oblike dela, njihove davčne obremenitve in druge posebnosti.

V zadnjem delu sta Irena Čarman Pečavar, članica Odbora za priznanja PZS, in Damjan Omerzu predstavila prenovljen Pravilnik o priznanjih PZS in bistvene poudarke, ki so pomembni za društva kot predlagatelje priznanj PZS.

Izvedeni bodo še trije posveti za vodstva planinskih društev z enako vsebino, in sicer
- v četrtek, 30. januarja, v Trzinu => prestavljeno na četrtek, 13. februarja, Trzin,
- v torek, 4. februarja, v Postojni in
- v četrtek, 6. februarja, v Laškem.

Damjan Omerzu 

eXTReMe Tracker