Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Akcija Pohorje, moj hrib uspešna

Večer, Maribor in regije: Udeleženci mariborske rekreativne akcije Pohorje, moj hrib so uspešno zaključili že dvaindvajseto zapored.

Vsako leto se je udeleži 250 in več pohodnikov, ki v celem letu opravijo več kot 12 tisoč vzponov od spodnje postaje vzpenjače do hotela Bellevue na vrhu Pohorja. Okoli sto udeležencev med njimi je stalnih, vztrajajo že več kot deset let. Vsak od teh se poda na vrh Pohorja po omenjeni poti od sto- do dvestokrat na leto.

"Vsako leto se nam pridružujejo novi udeleženci, saj spoznavajo, kako koristno je oditi iz mesta na svež zrak. Sam hodim redno na Pohorje že več kot 35 let, zatodobro vem, da pred začetkom te akcije ni toliko ljudi izkoristilo priložnosti, ki nam jih za pohodništvo ponuja prav Pohorje. Pohvalimo se lahko, da smo z akcijoPohorje, moj hrib doslej pritegnili k vzpenjanju od vznožja Pohorja do Bellevueja okoli osem tisoč ljudi. Nekateri tudi tekmujejo, kar pomeni, da postavljajo rekorde, čeprav je akcija v prvi vrsti namenjena zmernemu pohodništvu," je povedal vodja akcije Franc Kebrič in postregel s podatki: "Lani je bila rekorderka Milena Gradišnik iz Bistrice ob Dravi, ki je opravila 320 vzponov. Med moškimi je na prvemmestu Andrej Kaučič iz Maribora s 336 vzponi. Prvi med rekorderji je še vedno Ernest Kidrič, ki ga pohodniki srečujejo, ko se po dvakrat v enem dnevu vzpenja na vrh Pohorja." Že tradicionalna prireditev ob zaključku akcije v hotelu Bellevue na Pohorju bo letos spomladi, točen datum še ni znan. (zr)

 

Vecer.si 28.01.2014

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije