Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bliža se ciklonsko območje

SLOmedia.it: ... z morskim polarnim zrakom

V tem tednu bo vremensko dogajanje razgibano in pestro, ob nižkih temperaturah in občasnih poslabšanjih bo kar nekaj priložnosti za sneženje tudi v nižinah Slovenije, mestoma ni izključeno, da za krajši čas tudi na Kraški planoti. Proti koncu tedna pa kaže na novo spremembo zaradi verjetne odjuge, ki bo, kot kaže, občutneje vplivala predvsem na razmere na Primorskem in v Furlaniji Julijski krajini. Teden se bo začel ob nizkih temperaturah, zaključil pa z otoplitvijo.
Medtem se od severozahoda bliža ciklonsko območje z morskim polarnim zrakom. Hladnejši in bolj nestanoviten morski polarni zrak bo deloma vplival na vremensko dogajanje pri nas že od nocojšnjih ur. Glavnina poslabšanja bo zahodno od nas, k nam bo segalo le obrobje. Danes ponoči in jutri bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bodo možne manjše krajevne padavine, v nižinah Slovenije in na Kraški planoti bo lahko rahlo naletaval sneg. Količine padavin bodo povečini skromne, le občasno v južnih in jugozahodnih predelih lahko močnejše. Danes bo zapihala burja, ki se bo jutri okrepila.

V sredo se bo nadaljevalo oblačno vreme, toda bo povečini suho. Pihala bo šibka do zmerna burja. Hladno bo.
V sredo zvečer se bo našim krajem približal ciklon z zelo vlažnim, toda toplejšim sredozemskim zrakom, ki pa bo naletel na še mrzlega obstoječega. Prišlo bo do občutnejšega poslabšanja s padavinami. Meja sneženja bo sprva segala do nižin Slovenije, prehodno bo lahko snežilo tudi na Kraški planoti, ob okrepitvi jugovzhodnega vetra pa se bo v noči na četrtek in v četrtek zjutraj dvigala.

V četrtek bo oblačno s padavinami, snežilo bo predvidoma le v nižinah vzhodne ter deloma osrednje Slovenije, kjer bo vpliv toplejših sredozemskih vetrov manjši. Drugod se bo ozračje, kot kaže, otoplilo. Zaradi kompleksnosti slike so vsekakor možne tudi precejšnje spremembe in bodo podrobnosti znane šele v prihodnjih dneh.

V petek in v soboto se bo nadaljevalo oblačno vreme s padavinami, temperature se bodo povsod zvišale, v nižinah bo deževalo. V nedeljo se bo, kot kaže, nadaljevala podobna slika, od severovzhoda pa bo začel pritekati postopno nekoliko hladnejši zrak, meja sneženja se bo nekoliko spustila.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije