Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za info center začeli pripravljati teren

Delo, Slovenija - Blaž Račič: TNP Bohinjka Za center zagotovljenih 1,4 milijona evrov –
Dograjen bo sredi leta 2015

Stara Fužina – Novi informacijski center TNP v Stari Fužini bo dograjen sredi leta 2015. Obstoječi objekt, ki je pogorel leta 2007, so že začeli rušiti, za nov center, ki bo stal 1,4 milijona evrov, imajo zagotvljen ves denar.

Nekaj več kot milijon evrov bo zagotovila EU, 147.800 evrov ministrstvo za kmetijstvo in okolje, delež TNP pa bo 186.885 evrov. Z izvajalcem, podjetjem Dema plus, ter pogodbo za gradbeni nadzor s podjetnikom Davidom Rozmanom so že podpisali, pravi Peter Skoberne, v. d. direktorja TNP. Če bo vreme naklonjeno, bodo že pozimi porušili sedanje objekte in pripravili teren za gradnjo, ki naj bi se začela prihodnje leto.

Skoberne pravi, da bo pri izbiri bodočih vsebin informacijskega centra in vključevanju v območje Bohinja ključna njegova vloga glede na preostale dejavnosti in potenciale. Center bodo zasnovali tako, da si dejavnosti ne bodo konkurirale, ampak se bodo dopolnjevale, pravi Skoberne. Poleg predstavnikov TNP sodelujejo še predstavniki občine Bohinj, Turizma Bohinj in Krajevne skupnosti Stara Fužina.

V centru bodo obiskovalcem oziroma turistom poskušali čim bolj predstaviti naravne in kulturne značilnosti Bohinja, domačinom pa bi radi omogočili oziroma olajšali trženje domačih izdelkov in jim zagotovili prostore za dejavnosti.

V centru bodo še administrativni prostori za svetovanje, nadzor, pomoč domačinom in obiskovalcem, napoveduje Skoberne.

Blaž Račič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27634

Informacije

Informacije