Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Obvestilo

uporabnikom meteoroloških dodatkov NH-WF: Zlomil se je nosilni drog VP Stol, na katerem so bile pritrjene merilne naprave ...  Nejc Mrak: Fotografiji (12.01.14)

OBVESTILO UPORABNIKOM METEOROLOŠKIH PODATKOV IN LAVINSKEGA BILTENA ZA SREDNJE KARAVANKE O PREKINITVI DELOVANJA VREMENSKE POSTAJE V OKVIRU OPAZOVALNE MREŽE PROJEKTA NH-WF NA STOLU

V prvih dneh januarja 2014 se je zaradi spleta neugodnih vremenskih in snežnih razmer zlomil nosilni kovinski drog, na katerega so pritrjene merilne naprave in solarni panel. Zato zainteresiranim uporabnikom do nadaljnjega ne bodo na voljo podatki z VP Stol, ki stoji blizu planinske koče.

Obvestilo izkoriščamo za poziv očividcem, da nam posredujejo morebitno gradivo v kolikor so bili v zadnjem času na tem območju, še posebej fotografsko. To nam bo v pomoč pri čimprejšnji vzpostavitvi vnovičnega delovanja vremenske postaje, česar se bomo lotili takoj, ko bomo dobili nadomestni nosilni drog in nam bodo to dopuščale razmere na gori. Pošljete ga lahko na nhwf.karavanke@gmail.com ali miha.pavsek@zrc-sazu.si.
Obenem obiskovalce Stola prosimo, da med tem časom ne premikajo občutljivih naprav, ki bi se lahko zaradi tega poškodovale.

Hvala za razumevanje in z lepimi pozdravi!
Sodelavci projekta NH-WF na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU

17.01.2014


Nejc Mrak,  12. januar 2014, ob 13:39
Ko sem bil na Stolu zadnjo nedeljo je postaja še delovala, čeprav v takem stanju kot je vidno na fotografijah. Bi vam pa pri sanaciji priporočal da za nosilni drog uporabite jekleno pocinkano debelo stensko cev. Te tankostenske zadeve iz INOX-a pač po mehanskih karakteristikah težko kljubujejo orkanskim vetrovom, ki še v krajih pod Stolom dosegajo do 100 km/h. Isto velja za podporne jeklenice.
Upam, da vam kmalu uspe postajo obnoviti, saj podatke le s te redno spremljam in gre res za izjemno koristen projekt.
Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije