Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke – 08.01.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni plazovni bilten za Srednje Karavanke 19

Zaradi visokih temperatur so se v preteklih dneh na območju Karavank sprožili številni plazovi različnih obsegov. Podoben trend se bo nadaljeval vsaj še do petka, ko lahko pričakujemo manjšo ohladitev.

Stanje: Od ponedeljka se nadaljuje suho vreme z pomladnimi temperaturami. Pihal je šibak do zmerern zahodni do jugozahodni veter. V ponedeljek so temperature še vztrajale pod lediščem, v torek pa se je tudi v visokogorju ponekod ogrelo nad 5 °C. Zaradi visokih temperatur in precej namočene snežne odeje, so se v preteklih dneh spontano prožili številni plazovi različnih velikosti.

Napoved: V prihodnjih dneh bo še naprej večinoma jasno z občasno koprenasto oblačnostjo in suho. Temperatura na 1500 m bo okoli 6 °C na 2500 pa 3 °C. Večje ohladitve lahko pričakujemo šele v petek. Pihal bo šibak do zmeren veter spremenljivih smeri. Zaradi visokih temperatur, ki nas bodo spremljale vsaj še do petka, v gorah ostaja 3. stopnja nevarnosti za proženje snežnih plazov. Prevladovali bodo spontani plazovi na različnih ekspozicijah. Snežna odeja se bo postopoma sesedala in preobražala, v petek, ko bo hladneje pa bo pomrznila.

08.01.2014

Naslednji bilten bo 10. januarja 2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere|sneg | vreme |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije